Schrijf een nieuw bericht

Pagina 47 - Berichten 9201 tot 9208

Madelon Oostwoud (Amsterdam)
op 11/02/2010 naar 17:04

Niemand wil tornen aan de broertjes/zusjes voorrangs-regel, Sonja, en niemand tornt aan het feit dat kinderen van leerkrachten voorrang krijgen, als zij dat willen.
Lees de tekst van VSA nog maar eens rustig door.
Vriendelijke groet,
Madelon
Sonja (Amsterdam)
op 11/02/2010 naar 15:08

Hoe denken jullie dan over de voorrang die gegeven wordt aan broertjes en zusjes? Dan zou je dat toch ook moeten afschaffen voor een eerlijke gelijke behandeling? Allemaal onzin dus, ik ben het daarom niet eens met de voorstellen van deze stichting!
Jansen (Amsterdam)
op 11/02/2010 naar 09:05

Wij wonen in Amsterdam en hebben dit jaar te maken met de loting. Heel vervelend natuurlijk als je uitgeloot wordt maar ik ben het helemaal eens met de ouders uit Abcoude in dit gastenboek. Ben het niet eens met de doelstelling van deze Stichting. Het is logisch dat bv Weesp voorang geeft aan kinderen in de buurt want deze stad heeft maar 2 scholen. De kinderen in Abcoude hebben toch ook recht op vrije schoolkeuze? Het is voor hen al een hele stap om nog iets verder weg op school te gaan en dat doen ze alleen als het een bewuste keuze/wens is. Amsterdam heeft nu eenmaal een regiofunctie. Wees blij dat je in een stad woont waar keuze is. De bewoordingen van deze Stichting vind ik ook onjuist. Er zijn nauwelijks slechte scholen. Het gaat meer om populaire scholen en dat is heel wat anders. Ik hoop dat mensen nu eindelijk eens even wat verder denken dan hun eigen straatje!
S. Levelt (Amsterdam)
op 05/02/2010 naar 22:45

Graag ontvang ik de uitspraak in kort geding voorjaar 2009 waarnaar jullie verwijzen. Wellicht is een idee deze ook integraal te publiceren op de website.

Tevens verneem ik graag of een voorlopige voorzieningenprocedure wordt gestart zodanig dat kinderen die voor loting in maart 2010 staan daarvan ook profijt kunnen hebben. Het lijkt mij aan de late kant daarvoor, maar wellicht zijn de processtukken gereed.

De hoogte van mijn donatie hangt in hoge mate af van uw antwoord op de laatste vraag.

Desgewenst ben ik bereid in deze nog een adviserende rol op mij te nemen.

Sebastiaan Levelt (advocaat te Amsterdam, bestuursrecht)
Krijn van Beek - Stichting VSA (Amsterdam)
op 03/02/2010 naar 23:10

Dank voor uw reactie. Helaas moeten we vaststellen dat er nu juist wel een aparte regeling bestaat voor uw kinderen uit Abcoude: zij hebben voorrang in Weesp én mogen gewoon op de 1e rang meeloten in Amsterdam. Amsterdamse kinderen hebben als enige in de wijde omtrek nergens voorrang.

Als u tegen discriminatie op geboorteplaats bent dan zou u onze stichting juist van harte moeten steunen. Wat we willen is dat Amsterdamse kinderen ook voorrang krijgen, zodat ze niet langer gediscrimineerd worden op geboorteplaats.
Anneke Ubels (Abcoude)
op 03/02/2010 naar 23:05

Hallo.

Ik ben het hier TOTAAL mee oneens. Mijn kinderen wonen in Abcoude, wat tegen Amsterdam aangeplakt zit en die zouden door deze regeling een andere behandeling krijgen??????????? Volkomen zot. U wilt ze naar Utrecht sturen?
Veel verder en helemaal niet onze leefwereld? Wat een krankzinnig plan. Vrije schoolkeuze voor alle kinderen. Geen discriminatie op geboorteplaats.
Er zijn genoeg scholen in Amsterdam voor iedereen. Misschien wel een andere school dan in Zuid.
Trouwen, mijn kinderen gaan naar het Reigersbos in Zuid Oost.
Misschien ook eens een goed idee voor heel veel kinderen. Met andere culturen omgaan, dat is heel belangrijk. Helemaal gratis en je leert er een hoop van.
Jan (Abcoude.)
op 03/02/2010 naar 18:55

Raar plan! Waar gaan de kinderen uit Abcoude dan naar toe? 5 minuten naar Amsterdam of een half uur naar Utrecht?
Heel vreemd plan.
Martin (Amsterdam)
op 03/02/2010 naar 01:02

De partijen zijn niet zover uitelkaar. Alleen Groen Links is evt bereid om te bezuinigen op onderwijs (?)
Maar onze grootse probleem is de macht van de schoolbesturen (OSVO) die meer belang hebben bij en belangstelling hebben voor hun personeel dan voor onze kinderen.
<< vorige

1 ... 38-39-40-41-42-43-44-45-46-47