Schrijf een nieuw bericht

Pagina 41 - Berichten 8001 tot 8200

Marjan (Monnickendam )
op 03/04/2014 naar 11:42   

@cee, mijn reactie was niet specifiek op jou gericht maar eigenlijk voor iedereen.
Ik zie dat veel ouders zich druk maken over reistijd ( deed ik ook vorig jaar ) maar wilde meegeven dat het in ons geval eigenlijk helemaal geen probleem is gebleken.
In jouw dochter haar geval is het natuurlijk een andere situatie.
Wel vreemd dat zij niet mag meedingen voor Caland terwijl ze wel aan topsport doet?!
Ik begrijp echt ieders frustratie want ook ik zat vorig jaar met een uitlotingsbrief in mijn handen als een gefrustreerde stuiterbal met m'n handen in het haar. Volgend jaar mag ik ook deze mallemolen weer in met andere zoon en geloof me, daar kijk ik NIET naar uit! Sterkte maar weer aan iedereen die nog wachten op uitslag en natuurlijk aan degene die al weten dat ze uitgeloot zijn..
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 11:37   

Ik heb ook gebeld, ze zeggen dat die 5 havo plekken een vergissing waren.

Maar het wordt nog leuker:

Het schijnt dat de administratie van het Berlage van de schoolleiding de opdracht heeft gekregen om voor de VWO klassen ALLEEN MAAR KINDEREN MET VWO ADVIES EN 545 TOE TE LATEN!!! Er wordt niet aanvullend getest zeiden ze. Pardon?ik heb ze gewezen op de kernprocedure en dat daartin staat dat als een kind in ronde 1 plaatsbaar is bevonden voor VWO, dat dit kind dan automatisch plaatsbaar wordt bevonden in ronde 2. Het mag niet meer geweigerd worden, alleen uitgeloot eventueel bij tevbeel aanmeldingen. De dame van de administratie geeft aan dat ik gelijk heb, maar dat dit instructies van boven zijn. Ze geeft aan dat ik met de bedenker van dit plan moet mailen. Ik heb zelf geen plek meer nodig in tweede ronde, maar raad jullie aan zekier te mailen naar deze persoon en het in de gaten te houden!!! de persoon die je moet hebben is r. nusser, mailadres staat op contactpagina Berlage. Ze is vandaag buiten de deur, maar morgen weer aanwezig.

Wellicht is het een misverstand tussen de betrokkenen van het Berlage, maar anders is het een schandalig plan! Ik zeg: in de gaten houden!
Mb (Zuid)
op 03/04/2014 naar 11:26   

Ik heb gebeld. Ze zeggen alleen dat ze nu vol zitten. Op mijn vraag of ze de twee lege vwo klassen omzetten naar havo kreeg ook een nee.
Z (A'dam)
op 03/04/2014 naar 11:25   

Een uur geleden waren die 5 havo plekken Berlage er nog!!
Jenny (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 11:11   

Oh laat even weten wat ze zeggen t Berlage!! Rare situatie allemaal weer!!

Ik zit in spanning ben op het werk en dat terwijl er straks een brief van het spinoza op de mat kan liggen....
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 11:09   

Wat raar! Ik zie ze ook niet meer. Bellen!
Cee (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 11:08   

@Marjan , fijn dat jouw zoon zo goed gaat op het gym. Je kunt echter niet het ene t.o. het andere zetten: mijn dochter heeft niet moeite met plannen maar heeft wel meer tijd nodig voor haar huiswerk en leren, ook al heeft zij ook een goed niveau.

Het gaat hierbij niet om loslaten maar er is een verschil in 4x sporten of élke dag minimaal 90 minuten trainen, met off training, en minimaal uur heen en terugrijden, wedstrijden in het weekend en op zondag weer een dubbele training plus de druk van topsport erbij. Reken maar uit hoeveel uur sporten dat is per week.

Indien er extra reistijd bij komt voor óók school (ik noem buiten de stad, dus een andere stad, ze fietst heus wel een half uur), dan wordt het echt moeilijk. Trainingen zijn dan misschien zelfs niet haalbaar. (Kom je te laat..).
Mb (Zuid)
op 03/04/2014 naar 11:06   

De vijf plekken die gister nog bij berlage waren zijn opeens weer verdwenen?!?!
S. (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 10:53   

Ben het eens met een aantal berichten op deze site. Als groepjes uitgelote kinderen samen naar de Nieuwe havo, Marcanti HLW, CSB, Cosmicus gaan, net zoals een paar jaar geleden naar Cartesius en Berlage, kunnen deze scholen (weer) aantrekken en uitbreiden. Dan is er in elke buurt meer keus, kunnen kinderen uit Ijburg in IJburg blijven, uit Noord in Noord, Zuid in Zuid. Wie de voorkeur geeft aan ver fietsen naar die ene speciale school kan de gok met evt loting nemen maar het hoeft niet. Ik weet uit ervaring hoe handig het is als klasgenoten in de buurt wonen. Vooral als ze nog zo jong zijn of een beetje kwetsbaar.
AMY (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 10:50   

@ko, begrijp me niet verkeerd, want ik begrijp heel goed dat uitloting echt niet leuk is. Maar ik heb een beetje het idee dat je in een negatieve spiraal zit, en dat is niet goed voor jou en voor je kind. Heel begrijpelijk dat je het niet meer ziet zitten na uitloting en na weinig slaap, maar je bent nu aan het zwelgen en kijkt alleen naar het negatieve. Ja het is belachelijk dat je kind niet naar een school in de buurt kan, daar heb je helemaal gelijk in. Je staat echter voor een onvoldongen feit en het enige dat je kunt doen nu is kijken naar de alternatieven. Om je heen slaan en alles en iedereen de schuld geven, over winners en losers praten is niet effectief en helpt jou niet. Probeer het doel voor ogen te houden, je kind naar een leuke en goede school. Uteindelijk zullen jij en en kind in rustiger vaarwater terechtkomen en zal alles beter zijn. Maar tot die tijd: kom op meid, schouders eronder en hou je ogen en je mind open voor de alternatieven die er wel zijn. Probeer het positieve in die alternatieven te zien en brand ze niet bij voorbaat af. Nieuwe Havo, of met een groep uit je buurt naar marcanti? Of ga alsnog met je medische issue naar het cartesius. Hoe dan ook, gebruik wat je hebt en wees sterk, dat is het enige wat ik je mee kan geven.

Laat onverlet dat ik hetgeen hier gebeurt echt waanzinnig vind. Hoe is het mogelijk dat er zoveel plaatsen tekort zijn, plant er eigenlijk nog iemand hier ion Amsterdam? Ik denk dat de stilte vanuit de gemeente vooral is omdat men daar nu hard bezig is om aan oplossingen te werken, en die zullen hopelijk op de scholenmarkt naar buiten komen. Dat hoop ik dan maar.
Marjan (Monnickendam )
op 03/04/2014 naar 10:20   

Reistijd hoeft geen probleem te zijn.. Zoon reist 1,5 uur per dag, heeft 4 dagen tot 8ste uur en 1 dag tot 7e uur, sport 4 x in de week en spreekt gewoon af met vrienden.
Ook ik maakte mij druk over tijdnood voor huiswerk, gymnasium 1,5 uur per dag huiswerk, maar zoonlief wist vrij snel alles goed in te plannen.
Heb vertrouwen in je kind en durf los te laten!
Advies voor de scholenmarkt: ZORG DAT JE OP TIJD BENT!!
het is erg druk en er staan soms rijen voor de kraampjes waar je interesse in hebt.
R (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 10:15   

Ko, als je medische gronden hebt waardoor het voor jouw zoon essentieel is dat hij dicht bij huis naar school gaat en de Nieuwe Havo niet te ver is, zou ik proberen daar iets mee te doen.
Z (A'dam)
op 03/04/2014 naar 10:15   

7 km fietsen vind ik niet echt ver.
Dat je in het drukke ov van a'dam je huiswerk kunt maken vraag ik me af. En niet alle ouders kunnen ov betalen, dit is erg duur geworden.
R (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 10:08   

andere R dus, ik geloof dat ver fietsen niet het probleem is als je er zelf voor kiest, maar als je gaat fietsen naar een gedwongen keuze is het extra zuur en mlk te verteren.
Jenny (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 10:08   

Ik heb ook nog niks gehoord van Spinoza!! Gister aan school gevraagd of ze al wat kunnen zien maar er stond niks achter mijn dochters naam....
R (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 10:06   

Mb, mijn zoon fietst elke dag 7 km omdat hij zelf koos voor het Geert Groote. Hij haalt daar een motivatie ut die in groep 7 op de basisschool totaal verdwenen was. Dus e kan een goede reden zijn bij de ouders die hun kind ver laten fietsen.
Cee (Adam)
op 03/04/2014 naar 09:54   

Even over extra reizen:

Voor mijn dochter straks extra ongunstig zodra ze buiten de stad terecht komt want zij doet aan topsport en reist zich doordeweeks al ongans naar Alkmaar, Zoetermeer etc... en wedstrijden in alle uithoeken van Ned. en België in het weekend. Helaas heeft ze nog geen lootstatus (voor Caland, de enige topsport talenten school in Adam) dus daar kan ze (nog) niet terecht. Ik hoop alsnog op een school in de buurt, maar vrees het ergste bij uitloting, want als er geen plek is, is er geen plek.

Ik heb zo n spijt. Ik heb haar gepusht voor PNC, maar zij wilde zo graag en doelbewust naar Spinoza. Niet om vriendinnen of andere zaken, maar vanwege hun systeem, de sfeer, ze voelde zich daar het fijnste. Ik heb als lieve moeder naar haar geluisterd en haar niet gedwongen strategiscte kiezen. Maar als ik wist dat het zó erg zou zijn?
Mk (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 09:51   

Iemand al iets gehoord van het Spinoza?
F (Amsterdam west(erpark))
op 03/04/2014 naar 09:47   

@jitta. Wat ik begrepen had dat sowieso natuurlijk het advies lk centraal staat, maar daarnaast ook de scores van drie schooljaren. Als jouw school geen entree doet, doet hij gok ik wel de regulieren Cito toetsen uit het leerlingvolgsysteem
Mb (Zuid)
op 03/04/2014 naar 09:43   

@F west en iedereen. Goed idee om met ouders uit centrum en west af te spreken om naar bijv een Marcanti te gaan. Dan kunnen de ouders uit zuid misschien weer met hun kind in zuid naar school. En in Noord naar Noord. Ik snap al die ouders niet die hun kind zover laten reizen. Je wilt toch ook na school nog afspreken met vrienden / huiswerk maken etc. Misschien is de scholenmarkt een goede plek voor ouder initiatieven.
Jitta (Diemen)
op 03/04/2014 naar 09:41   

Wie weet er al iets over de aanpak volgend jaar? Aanmelding zonder CITO score, gaan de scholen af op het basisschooladvies, of moet iedereen aanvullend getoetst? Onze school doet geen ENTREE toets....
F (West)
op 03/04/2014 naar 09:23   

Bij het wegbrengen van mijn kind vanochtend naar de klas, wel een dubbel sfeertje. Veel kinderen blij, maar dan heb je ook de uitgelote kinderen, waar je echt mee meeleeft....
Het is ook zo jammer dat het nu zo'n paniekvoetbal wordt, dat uitgelote mensen amper tijd krijgen om na te denken.
Ik woon vlak bij marcanti, mijn dochter turnt daar, mooi gebouw en ik gok zeer gemotiveerde leerkrachten. Maar ik snap ook de huivering. Als je tijd had zou er misschien een mooi ouderinitiatief kunnen ontstaan, zoals je ook wel bij basisscholen ziet, zodat er een hele groep ouders samen bewust voor een school kiest. Maar die ruimte voel je nu bijna niet...
R (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 09:22   

Uiteraard is reistijd van belang, maar als de reistijd grotendeels in het ov wordt doorgebracht kun je dat effectief gebruiken. Ik ken een meisje dat met de draagvleugelboot helaas wegbezuinigd naar Velsen ging. Inmiddels door het doorzettingsvermogen van haar moeder als zij instromer op het Ignatius. Het systeem in Adam zit hopeloos vast, ik moet over 2 jaar ook weer. Hoor trouwens van een vroeger klasgenoot van mijn zoon dat hij heel blij is op de Nieuwe Havo.
Z (A'dam)
op 03/04/2014 naar 09:11   

Reistijd niet van belang? Er zijn scholen met uren huiswerk per dag. Als je dan ook nog wilt sporten, toch wel gezond voor een kind, kom je met meer dan 1,5 uur reistijd per dag echt wel slaap te kort.
R (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 09:02   

Ko, vergis je niet Cartesius is nog niet echt een buurtschool. Deze school is een aantal jaren geleden overgekomen vanuit Nieuw west en heel veel kinderen uit nieuw west gaan nog naar deze school. Ik ken ook een meisje op de havo die zich helemaal niet thuis voelt in haar klas omdat ze geen aansluiting vindt met de andere kinderen.
RS (A'dam)
op 03/04/2014 naar 08:35   

Die Havo van het Marcanti is out of the blue tevoorschijn gekomen, kan me voorstellen dat je daar wat huiverig over bent. Sweelinck heeft niet echt een havo afdeling, alleen een havo kansklas, met mogelijkheid om door te stromen naar het GvdV (!). Merk zelf aan kinderen dat reistijden niet zo van belang zijn, weer wel de locatie. Kijk maar naar die kinderen die vanuit de hele stad en daarbuiten naar de scholen in Zuid fietsen. De vrienden van mijn zoon op het Berlage komen uit Osdorp, Landsmeer, Broek in Waterland, Ouderkerk, etc. Komen allemaal op de fiets! Ik heb overigens niet gekozen, maar mijn zoon en dat deed hij op gevoel.
Ko (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 08:30   

The winner takes it all, ook het moreel oordeel over the losers.
Ty (Adam)
op 03/04/2014 naar 08:23   

r: helemaal gelijk; het PN is echt de positieve uitzondering, die zowel het cygnus als een categorale havo hebben opgezet. Zij hebben ook nog behoorlijk wat ruimte: weet je tenminste zeker dat je op een school komt die wel betrokken is. En prima te fietsen vanaf zuid/oudwest.
Ko (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 08:18   

Kort door de bocht of niet, ik had mijn redenen om vooral dicht bij huis te kijken. Het Cartesius werd de eerste keus. Nu worden we door Cartesius doorverwezen naar Marcanti met nog geen enkele aanmelding voor HAVO (vast omdat de domme ouders alleen voor de populariteit gaan). Cartesius HAVO heeft vorig jaar niet geloot. Voor de populariteit was ik naar GvdF gegaan. Met alle respect voor alle goede scholen die helaas niet in mijn buurt zitten, Marcanti is het laatste wat ik een kind wens. Dan is Sweelinck VMBO-t nog een betere optie. En thuis blijven helemaal het beste!
R (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 08:05   

Ik ben het ook heel erg eens met het bericht over het reizen, je kiest, wij althans voor de stad om reisstress te beperken, we werken en wonen hier en scholen te over. Daar betaal je ook de hoofdprijs voor, het is idioot dat je vervolgens niet enigszins in de buurt naar school kan. Ik geloof trouwens zeker dat bepaalde niet populaire scholen wel leuk en goed zijn. Maar het heeft iets absurds dat al die kinderen door de stadsdrukte van noord naar zuid en omgekeerd moeten fietsen terwijl dat niet nodig hoeft te zijn.
Ko (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 08:01   

En hoe zit het met D66 en onderwijs? Of zijn ze nu te veel met zichzelf bezig om de onderwijsvraagstukken op te pakken?
Vanochtend wakker geworden na maar paar uurtjes slapen en meteen bij het openen van mijn ogen sloeg de realiteit keihard als een klap in mijn gezicht: UITGELOOT!
RS (A'dam)
op 03/04/2014 naar 07:56   

@ko, begrijp dat je teleurgesteld bent, maar dit is wel een beetje kort door de bocht. Zoals ik al eerder aangaf zijn de scholen die niet in eerste instantie vol zijn niet zozeer minder goede scholen, wel minder populair. Die scholen worden vaak niet eens bezocht, terwijl ze daar prima resultaten halen en soms ook bijzondere programma's bieden. Ook het Cartesius was een paar jaar terug nog een school die grotendeels werd gevuld met uitgelote kinderen en nu blijkbaar jullie eerste keus. Voor mijn zoon was de nieuwe havo tweede keus, aanbod en team heel leuk, koos voor GvdV vooral om sociale aspect (meer herkenbaar). Wellicht wordt dat nou juist beter door toestroom van uitgelote kinderen. Zou zeggen, stel je open voor de opties nu.
I (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 07:52   

Beste Ko en Mb, ik voel zo met jullie mee! Mijn kind hoefde op de valreep niet te loten, maar ik zag al maanden tegen deze periode op. Twee jaar geleden deden we ook al mee aan het circus en over twee jaar moeten we nog een keer.... Amsterdam is verschrikkelijk wat dit betreft. Als je in Oud West of Zuid woont, met wel 10 prima scholen op 10 minuten fietsafstand, dan slaat het nergens op om een uur onderweg te zijn naar Noord of Oost. Wij hebben bewust besloten in Amsterdam te wonen zodat we voor alles weinig reisafstand hebben. Anders waren we wel in een dorp gaan wonen (rustiger, goedkoper). Waarom reageert vd laan niet op de brief??? Zijn kinderen zijn nog net te jong voor dit circus helaas....
Ko (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 02:41   

@Mb Inderdaad. Ik voel me verdrietig, machteloos en leeg. Ik ben te moe om verder aan dit circus mee te doen. In ons geval zal het waarschijnlijk ook Noord worden, hoewel dat totaal niet handig is. Zonde van de reistijd. Mijn zoon was vandaag nog niet in staat om te denken over andere scholen. Hij hoopt op een wonder: "Misschien bellen ze ons morgen om te vertellen dat het alsnog kan". De wachtlijst schept bij hem onterechte verwachtingen. Maar hoe onterecht is eigenlijk om te verwachten dat je als een 12jarige jongen gewoon in je eigen buurt naar school mag gaan. Iedere keer dat we langs het Cartesius liepen en dat was jarenlang wegens de zwemlessen in het Marnixbad, had hij het over zijn toekomstige school. Helaas is hij niet welkom in zijn toekomst. Het mooie schoolgebouw is niet voor hem daar neergezet. Hoe haalde hij dat in zijn hoofd dat een school in zijn buurt voor hem zou zijn? Nee, de scholen zijn niet voor de kinderen. De kinderen zijn voor de scholen. Vooral voor de minder goed functionerende scholen, zodat ze met de wanhopige uitgelote pechvogels alsnog gevuld worden en alsnog blijven bestaan. Zo worden ze kunstmatig in leven gehouden.
JA (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 23:44   

Het verschil tussen het Vossius en het Ignatius is oa het gebouw. Wij vonden de lokalen erg klein en tijdens de open dag werd de nadruk heel erg op muziek en sport gelegd. Beide sprak zoon niet zo aan. De docenten vonden wij erg goed en betrokken. Het is wat rommeliger dan op t Ignatius, maar zeker leuk!
Voor Havo horen wij goede verhalen van het Pieter Nieuwland van mensen uit de buurt. Ook zo van het Cosmicus.
Dat van die 6 naar 5 klassen bij het Cygnus heb ik niet de reden kunnen achterhalen.
Lies (Amsterdam Noord)
op 02/04/2014 naar 23:36   

Net als C, ben ik leerkracht in het basisonderwijs en ook met een zoon in de 2e van het Hyperion. Ook ik ben op de Nieuwe Havo geweest en zie veel raakvlakken met het Hyperion : nieuwe vakken als Life Style informatics (Hyperion heeft met dezelfde docenten dit curriculum overgenomen en verder ontwikkeld). Ook betekenisvol leren (veel opdrachten die in de praktijk worden uitgevoerd), werken in de Cloud, leren samenwerken, geintegreerd vak Science (Natuurkunde, Biologie, Scheikunde in 1 vak, de eerste 3 jaar) net als op het Hyperion.Ook een vak met een specialisatie in extra uren gym, science of cultuur en vooral een zeer betrokken team. Dit schoolconcept wat net 2 jaar in ontwikkeling is, belooft veel voor de toekomst van deze school. Jammer dat de hogere Bredero groepen dit schoolconcept nog overschaduwen en mensen nog niet zien , hoe goed het is wat ze daar aanbieden.
Mijn dochter zag het wel; zag veel raakvlakken met het Hyperion en zei gelijk...: "Dit is mijn school" (Havo/vwo klas).
In het overzicht staat dat ze drie havo en 1 havo/vwo klassen maken. Men vertelde mij dat ze , als het nodig zou zijn,meer klassen konden maken.
Neem eens een kijkje...en laat je inhoudelijk verrassen.(9 april open dag).
Succes allemaal !!!!
Mb (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 23:30   

Dit hele gedoe maakt me heel verdrietig. Mijn zoon heeft kei hard gewerkt om een goed resultaat te halen om naar een goede school te kunnen gaan. En wij kunnen hem dat niet geven. Zijn top 3 lijst zit vol. Hij heeft havo advies met een mooie score van 541. Wij wonen in zuid en we moeten waarschijnlijk naar noord voor zijn school. Ik baal heel erg van mijn stad Amsterdam , waar ik zelf zo'n fijne jeugd heb gehad.
Ilse (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 23:02   

Zaterdag is er een informatiemarkt in het montessoricollege oost voor de 2e ronde. En vrijdag 4 april wordt er een overzicht op de site van OCO geplaatst met alle plaatsen voor de 2e ronde.
R (Amsterdam )
op 02/04/2014 naar 22:57   

Ty, het Pieter Nieuwland heeft er vorig jaar 5 klassen bijgezet, dus niet alle havo/vwo scholen doen niets.
Z (A'dam)
op 02/04/2014 naar 22:30   

@AJ Hoe kan het dat er bij Cygnus ZOveel afvallen na het 1e jaar?
E (Amsterdam centrum)
op 02/04/2014 naar 22:09   

Mijn ervaring mrt het Vossius is zeer positief, mijn zoon koos niet voor deze school maar de mensen en de sfeer waren zeer vriendelijk en professioneel.
M (Amsterdam )
op 02/04/2014 naar 21:57   

Op Damstede werden 11 kinderen uitgeloot. Deze werden dan tussen 14:00 en 17:00 gebeld. Mijn zoon liep dus de hele tijd te ijsberen. Honderd keer aan mij vragen of ik was gebeld maar gelukkig niet gebeld dus hij is ingeloot. Maar wat een stress zeg.
M (Amsterdam )
op 02/04/2014 naar 21:57   

Op Damstede werden 11 kinderen uitgeloot. Deze werden dan tussen 14:00 en 17:00 gebeld. Mijn zoon liep dus de hele tijd te ijsberen. Honderd keer aan mij vragen of ik was gebeld maar gelukkig niet gebeld dus hij is ingeloot. Maar wat een stress zeg.
F (Amsterdam )
op 02/04/2014 naar 21:37   

Wij zijn op alle gymnasia wezen kijken behalve het Vossius, dus sorry kan je niet echt verder helpen. Vossius lijkt me wat klassieker. Ook in zijn didactiek? Maar ik denk dat wij in de tweede ronde wel gekeken hadden daar. Mocht het cygnus nog iets gaan doen, dat vond ik erg leuk, onderzoekend leren enzo. Maar wij hebben een dochter met betavoorkeur, dus dat zal ook meegespeeld hebben.
AA (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 21:34   

@Andere I, Voor mijn zoon gaf de sfeer, de leerlingen, het gebouw, het vak X8 en de Turkse pizza ;-) de doorslag.
Andere I (Centrum)
op 02/04/2014 naar 21:28   

@AA en F: fijn voor jullie kinderen! waar zit het verschil tussen Ign
en Vossius in, valt dat kort samen te vatten?
AA (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 21:19   

@F, wij wonen in Zuid. Idd jammer dat ze de klassen niet iets groter hebben gemaakt, zou het aantal teleurgestelde kinderen iets reduceren.
AJ (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 21:14   

Ik heb van andere jaren gehoord dat het Cygnus vlak voor de 'markt' nog een extra klas maakte, maar of dat dit jaar ook gebeurt? Misschien helpt t om het Cygnus te vragen of ze het dit jaar weer doen? Vorig jaar hadden ze 6 1e jaars klassen gemaakt, maar van die 6 klassen gaan er 5 door naar het 2e jaar. Dus er is ruimte lijkt me.Ook heb ik van vorig jaar van het Vossius gelezen dat ze de extra 20 overaanmeldingen van de 2e ronde opgenomen hebben. Wie weet geeft deze info wat hoop voor de kinderen die uitegeloot zijn voor een gymnasium. Wij hadden mazzel vandaag, een megaopluchting. Ik had mijn hoop op bovenstaande, maar resultaten uit het verleden, enz.
F (West )
op 02/04/2014 naar 20:53   

@AA. Fijn! Ik hoopte eigenlijk dat het ig tot 30 lln zou gaan, dan waren er wat minder afgewezen kinderen. Ook uit Amsterdam? Uit welke wijk komen jullie? Hoop dat er wat meer kinderen uit west naar ig gaan...
T (Adam)
op 02/04/2014 naar 20:38   

Het MLA meldt dat er nog 5 plekken zijn voor vwo in de tweede ronde. Plus al die plaatsen voor vmbo natuurlijk.
AA (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 20:14   

@F, Gefeliciteerd! Jouw dochter en mijn zoon komen elkaar komend schooljaar tegen. Onze gedachten gaan ook uit naar de kinderen en ouders die een slecht bericht hebben gekregen en waarvoor de nachtmerrie nog doorgaat. Wat een ellende!
RS (A'dam)
op 02/04/2014 naar 20:13   

Zie nu ook bij Berlage weer een aantal Havo plekken (5), blijkbaar 7 kinderen afgewezen.
Hv (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 20:10   

HAVO /VWO plekken moeten erbij komen.
Gemeente, doe wat. Het is jullie verantwoordelijkheid!
Grote winnaar D66 gaat toch voor onderwijs? Actie!
Ilse (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 19:27   

Bericht van OCO op Twitter over infomiddagen 2e ronde. Staan in het geheel nog geen havo/vwo brugklassen bij. Zorgelijk
Andere I (Centrum)
op 02/04/2014 naar 18:57   

gegevens van de nieuwe Havo bijgewerkt, extra havo klas, 61 havo-plekken, en 13 dubbeladvies-plekken.
Andere I (Centrum)
op 02/04/2014 naar 18:38   

@Ko: ach wat ontzettend balen:-(
ook voor de andere niet ingelote kinderen, die allemaal zo een doordachte keuze hebben gemaakt, en die niet gehonoreerd zien...
sterkte met deze klap, weer opladen en verder gaan:-(
Z (A'dam)
op 02/04/2014 naar 17:59   

@ Ko Ken iemand die op eerste plek wachtlijst Nicolaas in de loop vd zomer geplaatst is. Eerste plek heeft nog wel kans, denk ik, maar tweede? Zo veel mensen gaan er ook niet verhuizen tijdens schoolwissel kind.
F (Amsterdam West)
op 02/04/2014 naar 17:17   

Dochter was een stuk relaxter dan ik.
Was op muziekles terwijl brief op de mat lag...
Wilde ze daarna gewoon nog naar winkels toe..
Ik stierf duizend doden...
Maar.....ingeloot!!

Heel blij, voelt raar
Maar merk dat er wel een randje aanzit. Dat betekent dat er veel andere kinderen zijn uitgeloot.

Het voelt heel onwerkelijk

ik duim mee voor de kinderen die nog moeten...
C (Amsterdam-Noord)
op 02/04/2014 naar 17:13   

@Ko Wij zijn bij de open dag van de Nieuwe Havo in Noord geweest met onze zoon.
Omdat ik zelf lerares in het basis onderwijs ben, herkende ik daar een aantal kinderen aan wie ik stuk voor stuk goede herinneringen heb (leuke goed gemotiveerde leerlingen)!
Toen ik hen vroeg naar hun ervaringen op deze nieuwe school waren ze eigenlijk allemaal enthousiast. Ook de leraren oogden betrokken bij de kinderen. In hun schoolconcept zijn diverse overeenkomsten met het Hyperion (dezelfde extra vakken lifestyle informatics, accentkeuzes. Ga daar ook eens kijken
De Nieuwe Havo lijkt mij daarom best een goed alternatief zo vlakbij de pont goed bereikbaar vanuit West.
M. (Amsterdam )
op 02/04/2014 naar 16:54   

Uitgeloot…..we hebben gelukkig een goede school als tweede keus (havo), maar dan. Wat in *****snaam wanneer daar weer geloot wordt?????? Nog weer 2 weken stress. Ben nu op helemaal leeg!
Ko (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 16:45   

Mijn zoon is heel verdrietig. Enorme teleurstelling. Dan maar samen janken..."Betekent dit dat ik dan met ...(een medische onzekerheid die er ook speelt) meer geluk zal hebben?" vroeg hij. "Kom, we gaan lekken naar buiten om een ijsje te halen..."is het enige antwoord dat ik op dit moment kan bedenken.
Boos (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 16:38   

Wat een systeem! Zoveel gemotiveerde kinderen moeten worden afgewezen omdat er te weinig plaatsen zijn. 5 Open avonden en 4 lesmiddagen bezocht, allemaal nodig om een goede keuze te kunnen maken, een top cito score en al deze moeite om vervolgens uitgeloot te worden. Mijn kind is 11 jaar, dit zou toch een mooie tijd moeten zijn? Vrije schoolkeuze? Een schande, ik zou me diep schamen als bestuurder in Amsterdam.
Zonne (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 16:36   

zo sneu voor alle uitgeloten :-( en ik zag net een kind dat zoo blij was om ingeloot te zijn bij het cartesius @Ko ik heb geen aandelen in het cosmicus maar is vanuit west met tram 7 en tram 10 makkelijk bereikbaar. reistijd viel erg mee. Sterkte met het vertellen en doorgaan.
R (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 16:07   

@ko dan is osb en pieter nwl en cosmicus erg ver, Ik denk dan aan de nwe havo in Noord. Ook niet om de hoek maar minder ver dan oost en bijlmer. CSB buitenveldert kan ook nog en van het HLW weet ik te weinig. Ze hebben vrijdag open dag. Afsc*****, dat je weer moet. Sterkte en blijf op het forum, dat helpt.
Ko (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 15:57   

@T havo. Ik trek dit niet meer. Heb al nachten niet geslapen en straks als de ongelukkige in kwestie thuis komt, moet ik mooi weer spelen en doen alsof dit te repareren valt. Bedankt voor alle lieve woorden, felicitaties voor de gelukkigen en sterkte voor de lotgenoten.
Hv (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 15:56   

Ik ken wel iemand die eerste plek op de wachtlijst stond en uiteindelijk geplaatst werd (Vossius). Wel pas in de zomer.
Hv (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 15:54   

De gemeente moet gewoon een nieuwe HAVO/HAVO-Atheneum school oprichten. Daar is volgens mij enorm veel behoefte aan.
RS (A'dam)
op 02/04/2014 naar 15:53   

Schijnt wel eens te gebeuren, plaatsing vanuit wachtlijst, maar daar kan je absoluut niet op rekenen. Zou je energie nu niet meer hierin stoppen, maar in de mogelijke alternatieven. Mocht het alsnog gebeuren, dan zie je dat dan wel weer. Weet ooit dat een meisje tijdens introweek bij Cartesius (toen nog een school waar uitgelote kinderen naar toe gingen) alsnog terecht kon op school van eerste keuze (MLA), geloof door een verhuizing. Tegenwoordig met zulke grote klassen (heeft Cartesius capaciteit per klas uitgebreid?) zullen ze niet direct alles opvullen lijkt me.
Ko (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 15:45   

Heeft iemand ervaring met de wachtlijst? Mijn kind staat hoog geplaatst, maar in de brief hebben ze het over het onwaarschijnlijk geval dat er voor het begin van schooljaar in de brugklas plaatsen vrijkomen. Is er een geval van plaatsing vanuit de wachtlijst bekend?
T (Adam)
op 02/04/2014 naar 15:41   

Ko: welk advies hebben jullie? Havo/vwo toch? Ik zou het Pieter Nieuwland in de gaten houden. Wij waren daar op open dag. Leuke school! En het is een takke eind weg, maar heb ook goede dingen over het OSB gehoord! Hele goede resultaten en leuk concept. Ook positieve geluiden over Cosmicus opgevangen. Heb ook al even op hun sites gekeken. En er komt vast nog iets uit een hoge hoed! Ze kunnen dit niet negeren.
Ko (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 15:34   

@R Ik woon in oud west en ben wanhopig!
AA (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 15:22   

@F. Weet je nu al iets?
U (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 15:12   

Bij ons dubbele stress met een tweeling die allebei hebben gekozen voor dezelfde school. Nog 2 dagen....
T (Adam)
op 02/04/2014 naar 15:07   

Jeetje ko! Wat naar! Sterkte voor iedereen die uitgeloot is!
Z (A'dam)
op 02/04/2014 naar 15:06   

Een jaar naar Amstelveen? KKC en HW hadden altijd al voorrang voor Amstelveense leerlingen, en sinds dit jaar heeft Amstelveencollege dat nu ook. Dus ik zie niet hoe je daartussen komt. Weesp en Zaandam komen in beeld.
RW (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 15:03   

Mijn dochter is ingeloot bij het Cartesius. Wat een opluchting! Toch voel ik een bittere nasmaak, want je weet dat er 21 gezinnen nu een rottijd ingaan. Wij hadden uiteindelijk als plan B bedacht een jaar naar Amstelveen te gaan en dan in de tweede klas weer in Amsterdam in te stromen. Of desnoods een jaar Luzac. Het enige wat jullie nu een hart onder de riem kan steken, is het feit dat het om honderden kinderen gaat waar de gemeente en scholen hun ogen niet voor kunnen sluiten!
R (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 15:01   

Ik heb ook het idee dat het loten eerlijk gaat. Vorig jaar is er iemand van onze basisschool met een score van 550 uitgeloot bij het Amsterdams.
R (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 15:01   

@ko , a en alle anderen, wat ontzettend balen. ko waar woon je ongeveer, ik heb me echt enorm verdiept in alle plekken die een optie zijn?
Ab (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 14:59   

Mijn zoon is uitgeloot op HAVO Cartesius. Ik was juist zo blij met een dunne brief en was al blij. Hij staat nr 2 op de wachtlijst whatever that may be. Helaas zijn de namen in de brief nu niet bereikbaar om dat uit te vinden. Wat een stress.
Q (Adam Nrd)
op 02/04/2014 naar 14:57   

@ Ko: da's zwaar kl#te!
E (Amsterdam centrum)
op 02/04/2014 naar 14:57   

@A en Ko en anderen: wat een deceptie!
F (Amsterdam West)
op 02/04/2014 naar 14:56   

Ach Ko, wat erg voor jullie en de andere uitgelote kinderen...
Hv (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 14:56   

***** Ko, join the club ...
E (Amsterdam centrum)
op 02/04/2014 naar 14:55   

@O: dat was bij het Barlaeus. Dit jaar hebben ze niet geloot maar nemen ze 8 extra leerlingen op. In de kernprocedure vind je ook het lotingprotocol waarin scholen o.a. hebben afgesproken dat een notaris de loting verricht en achteraf inzichtelijk moet kunnen worden gemaakt voor belanghebbenden (ouders).
Ko (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 14:54   

Uitgeloot.
Ko (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 14:50   

@A Ik leef met je mee en met alle uitgelote kinderen. Marcanti is niet echt een optie die met Cartesius te vergelijken is, geen doorstroom mogelijkheden. Wat nu?
Ondertussen houd ik uit het raam de postbode in de gaten. Hij komt steeds dichter bij.
F (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 14:34   

Misschien ter geruststelling
Ben zelf jaren juf geweest van groep 8. Heb vele kinderen begeleid door deze stress. Maar ook kinderen met de allerhoogste scores werden uitgeloot en kinderen met lagere scores ingeloot
Ik heb echt het gevoel dat dat eerlijk gaat. Heb daar nog nooit een raar gevoel bij gehad.
A (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 14:27   

Ons kind is helaas uitgeloot bij het carthesius, in kleine letters wordt het Marcanti aanbevolen.....
Ko (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 14:22   

Nog geen post van Cartesius.
@P Op het aannmeldingsformulier van het Cartesius was een vraag over gezondheidsverklaring. (Heeft uw zoon/dochter een gezondheidsverklaring?) In de Keuzegids staat ook dat de school een kind met voorrang mag toelaten op basis van zwaarwegende sociale of medische redenen. Als je denkt in aanmerking te komen, moet je dit bij aanmelding bespreken. De school beslist uiteindelijk of voorrang gegeven wordt. In de generatie van mijn dochter was er een rolstoel gebonden leerling met voorrang. Andere voorbeelden ken ik niet, maar je kunt het natuurlijk wel bedenken.
O (Adam)
op 02/04/2014 naar 14:22   

E: bij welke school mocht je erbij zijn? Hebben die nu nog plek of loten ze niet meer met de ouders? Heb van niemand gehoord dat ze bij de loting mochten zijn. Zou ik wel fijn hebben gevonden, heb nu toch het gevoel dat ze de lagere citoscores er in achterkamertjes uitwieden :(
Petra (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 14:10   

Mijn zoon is uitgeloot op het Fonds Vitae. Heel veel tijd gestoken in het zorgvuldig kiezen van een school. Hij heeft een lesmiddag gevolgd bij het Fonds Vitae. Het bericht kwam via een brief. Deze school nam niet eens de moeite om te bellen
RS (A'dam)
op 02/04/2014 naar 14:09   

Hoor net van juf van mijn zoon dat zij bericht heeft gehad van de afdelingsleider van IJburg college dat daar ook nog plek is op de havo. Volgens site/overzicht alleen vmbo/havo plekken. Verwacht dus wel dat er komende dagen nog hier en daar wat beschikbaar komt, vrijdag moet overzicht van beschikbare plekken definitief zijn.
Hv (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 14:06   

Mee eens, er moeten veel meer Havo/VWO plekken komen!
RS (A'dam)
op 02/04/2014 naar 14:06   

Jammer van al die jongens die zijn uitgeloot op het GvdV, ze hebben daar altijd al zo'n overschot aan meiden ;)
Mijn zoon heeft overigens havo advies....
T (Adam)
op 02/04/2014 naar 14:03   

@TJ je hebt gelijk. Het is goed dat die gymnasia er zijn gekomen. Het verwijt is niet aan dat adres gericht maar idd aan de scholengemeenschappen die niets doen/ niet op de vraag inspelen. En aan de OSVO die een coordinerende op de vraag afgestemde sturing aan de scholen zou moeten geven.

Het is nu echt tijd voor meer havo vwo aanbod!!!!
Mb (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 14:03   

Onze zoon is ook uitgeloot op het Gerrit van der veen. Daar gaan we weer ......
HV (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 13:54   

Ja, HAVO/VWO advies. Op naar de scholenmarkt op zaterdag?
Ty (Adam)
op 02/04/2014 naar 13:50   

@t: je verwijt nu de gymnasia dat die wel hun verantwoordelijkheid hebben genomen en concurrerende scholen hebben opgericht, omdat de havo-vwo scholen dat niet doen? Een school mag alleen een nieuwe school/dependance oprichten binnen zijn eigen niveaus, dus de bal ligt bij de havo-vwo scholen. Die doen al jaren geen zak.
RS (A'dam)
op 02/04/2014 naar 13:47   

@HV - heeft jouw zoon Havo of H/V advies? Wat zijn jullie alternatieven?
RS (A'dam)
op 02/04/2014 naar 13:37   

Hier slecht nieuws, zoon uitgeloot voor GvdV. Denk op zich dat hij in the end wel goed terecht komt, maar had het hem wel erg gegund...
HV (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 13:36   

Mijn zoon is uitgeloot bij GvdVeen. Klap kwam toch nog onverwacht hard aan. Als ik denk hoeveel uren ik besteed heb aan zorgvuldig een school uitkiezen (8 scholen bezocht, soms 2 keer voor lesjesmiddagen) en nu kunnen we er weer heel veel uren instoppen. En de onzekerheid voor het kind. Gaat het in de tweede ronde wel lukken? Die garantie kan ik hem niet geven.
Gaan we vrijdag demonstreren voor het stadhuis?
Gj (A'dam)
op 02/04/2014 naar 13:36   

pff, en nu laat de post natuurlijk ook op zich wachten.
school weet het inderdaad ,maar die willen dat in ons geval pas vertellen als iedereen het weet. ik weet genoeg...
F (West)
op 02/04/2014 naar 13:35   

@ AA gefeliciteerd... Wij wachten nog op de post... Ik kreeg net een sms je. Ik dacht dat mijn hart eruit sprong. loos alarm

Zeker een punt van de havo vwo plekken. Dat maakt mij onrustig; Wanneer komt er duidelijkheid over extra plekken.

Bij havo en havo/vwo is het nog pijnlijker maar ook VWO voelt nog niet echt rustig. Overal kleine plukjes plekken... Dat wordt weer als kippen zonder koppen de aanmeldingen volgen.

Maar ook spannend voor de gerrit van der veners onder ons. Wachten op een al dan niet telefoontje is zo mogelijk nog spannender dan wachten op een brief...

Succes...
T (Adam)
op 02/04/2014 naar 13:08   

Gefeliciteerd AA!!
AA (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 13:03   

Mijn zoon is ingeloot voor het Ignatius!!! We zijn zooooo blij!!! Ik blijf het hier volgen. Wellicht kan ik nog iets betekenen.
T (Adam)
op 02/04/2014 naar 13:00   

Ik heb nog ff zitten tellen en vind t echt ongelooflijk. Als ik goed tel dan zijn er in de tweede ronde straks 225 plaatsen vwo (gym en ath) te verdelen (excl reigersbos en comenius) voor 135 uit te loten vwo ers. Maar bij havo / vwo!! Wat een drama! aantal uitlotingen aldaar is 247, terwijl er nog maar 81 plaatsen zijn!!

In deze cijfers zijn overigens de niet geplaatste/ afgewezen kinderen niet meegenomen. Ook diegene die zich in eerste ronde inschreven voor mono havo zijn niet meegenomen. als die zich in tweede ronde ook nog gaan inschrijven voor h/vwo dan wordt t nog erger/ drukker.

Ik vind deze scheve verdeling/ mismatch tussen aanbod (veel meer vwo dan havo/ vwo) en vraag (veel meer havo/vwo dan vwo) belachelijk!!!!! Er worden ieder jaar weer vwo klassen bij bedacht op de lycea of gymnasia gesticht, maar wat doet men voor de havo vwo kinderen??? Alsof dat minder interessant is. Pokke scholen. Jullie hebben toch een maatschappelijke verplichting tov de kinderen in amsterdam!? Kijk naar de vraag! ipv naar je imago of je leuke maar niet voldoende bij de amsterdamse praktijk aansluitende plannetjes.

:( Ik ben boos!!!
E (Amsterdam centrum)
op 02/04/2014 naar 12:56   

Ongelofelijk dat ouders zo lang in ongewisse worden gelaten over het loten en de uitslag! Volgens de kernprocedure is het morgen de allerlaatste dag dat scholen duidelijkheid moeten geven!
Vorig jaar zijn we ook geconfronteerd met loten maar de school deed dat direct de eerste week na sluiting inschrijving en we mochten erbij zijn. De mail met de bevestiging was er ook nog binnen een uur. Zo kan het dus ook.
V (A'dam)
op 02/04/2014 naar 12:31   

Wij zijn paar jaar geleden met een hele groep uitgelote gymnasium kinderen op het Berlage terechtgekomen. Fijne school, tweetalig programma is leuk en uitdagend en een enthousiaste jonge sectie klassieke talen. Aanrader!
RS (A'dam)
op 02/04/2014 naar 12:28   

@T - het Berlage kennende plaatsen ze die gewoon. Voorheen konden H/V kinderen met goede CITO (>543) ook naar die VWO klas bij Berlage, wellicht toch proberen? Verwacht toch nog een initiatief voor H/V, inderdaad erg weinig opties....
T (Adam)
op 02/04/2014 naar 12:26   

Dank je Mb! Ik duim voor jullie! jullie worden NIET GEBELD!
T (Adam)
op 02/04/2014 naar 12:24   

Dank RS ik zie het.
Goed voor de vwo ers maar waar moeten toch in *****snaam de kinderen met h/v naar toe??????!!!??
En weet iemand wat het Berlage doet met die twee overaanmeldingen havo? Ik neem aan dat die kinderen gewoon geplaatst worden?
Mb (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 12:21   

@T op het Gerrit vd veen zijn ze op dit moment aan het loten. Als je na 13.00 uur wordt gebeld is het mis. Dus wij worden niet gebeld!!!!!
RS (A'dam)
op 02/04/2014 naar 12:19   

Loting Gerrit vd Veen was om half twaalf vandaag. Vanaf 13.00 uur worden uitgelote kinderen/ouders gebeld, iedereen krijgt morgen een brief. Dus als geen telefoon vandaag, is het OK.
RS (A'dam)
op 02/04/2014 naar 12:18   

Denk niet dat Berlage een extra Havo klas aanbiedt, ze hebben nu op site info over extra open dag voor uitgelote VWO kinderen op maandag. Is trouwens zeker goede optie voor die kinderen.
T (Adam)
op 02/04/2014 naar 12:16   

Weet iemand al hoe het bij het gerrit verloopt/ wanneer die uitslag komt? Veel vriendinnetjes van dochterlief hebben zich daar ingeschreven.
T (Adam)
op 02/04/2014 naar 12:13   

Ik denk dat het Berlage misschien wel 1 vwo klas om gaat zetten in een havo klas in de tweede ronde. Dat lijkt mij in ieder geval logisch en zinvol gezien de stand van zaken. Maar het is dweilen met de kraan open. als ze dat doen dan stormt iedereen met havo of h/w daar natuurlijk op af.

@r ik hoop echt dat het groen blokjes verhaal klopt!

Wat een gedoe, dat zon school dan al weer meer weet dan de ouders en kinderen, die zo in de stress zitten. Wij weten al een week dat we veilig zijn maar ben nog steeds aan t ontstressen.

Veel sterkte allemaal!
Jenny (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 12:12   

@f wij krijgen uiterlijk 4 april wat te horen ook via de post! Dus het is echt killing!
Ik droom over niks anders!!

Het St. Nicolaas moet ook nog idd! Ben benieuwd hoe dat gaat lopen... Er zijn ook een aantal leerlingen van onze basisschool voor het St. Nicolaas gegaan!

Ik zou het thuisfront bellen?!?!?
F (Amsterdam west )
op 02/04/2014 naar 12:09   

Wanneer horen jullie wat van spinoza? Ook per post of per mail? En volgend mij moet het nicolaas moet ook nog.
Wij krijgen vanmiddag brief van ig. Zit nu op mijn werk. Weet niet of ik nu eerder naar huis zal gaan of me ga laten bellen door het thuisfront.
Jenny (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 11:58   

Ik leef zo met iedereen mee, ik zit in hetzelfde schuitje!! Wij zijn in afwachting op het spinoza!! Nog geprobeerd m'n dochter om te praten zodat ze zich inschreef op het berlage maar het spinoza trok haar aan. Nu nog sniks gehoord maar 2e keus Berlage zit vol voor de havo!!

Net zoals veel ouders hier blijf ik lezen op het forum zodat we er daadwerkelijk iets aan kunnen doen voor in de toekomst! ( ik heb er over 2 jaar namelijk nog 1)!!

Alle ouders heel veel sterkte!!
RS (A'dam)
op 02/04/2014 naar 11:52   

Die kinderen moeten dus allemaal direct door naar tweede ronde! Jammer dat sommige scholen advies niet specificeren, nu onduidelijk hoeveel kinderen op zoek zijn naar welke plek....
Andere I (Centrum)
op 02/04/2014 naar 11:40   

Damstede nu nog 11 uit te loten! Wat veel afvallers daar!
R (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 11:29   

Heb via de basisschool gehoord dat mijn zoon een groen blokje achter zijn naam heeft hetgeen geplaatst betekent. Bij het Fons dus! Durf er nog niet in te geloven want ik heb van het Fons niks gehoord. Ik blijf hier volgen deze week en wil echt heel graag iets doen met deze situatie ook bij inloting.
M. (Amsterdam )
op 02/04/2014 naar 11:22   

Net Cartesius gebeld. Brieven zijn gisteren voor 17.00 uur op de post gegaan…..
RS (A'dam)
op 02/04/2014 naar 10:51   

Zou zeker niet te veel naar al die cijfers kijken, zelfs die van de inspectie zijn soms te eenzijdig. Zo had het Berlage Lyceum heel lang een onvoldoende, oa door neit goede doorstroming. Dit kwam vooral door de schakelklas (eerste opvang voor kinderen uit het buitenland), waardoor rendement stuk lager uitviel. Er zijn vaak verklaringen voor, je eigen verstand en gevoel zegt het meest lijkt mij.
Gj (Amstedam)
op 02/04/2014 naar 09:57   

Ook eindelijk inzage in IVKO, nog 27 HAVO plekken over, maar ja , je kind zal niet kunstzinnig aangelegd zijn. die valt af.

ik heb me ook al aantal keren verbaasd over de Donkers cjfers, bij goede scholen zie je bv een 4 en bij scholen waarvan ik denk , mwoh zie je bv een heel hoog cijfer staan. deze gebruik ik dan ook niet als criterium.
T (Adam)
op 02/04/2014 naar 09:38   

Op t damstede zijn behoorlijk wat kinderen afgewezen, waren niet plaatsbaar, dat zijn die roze vakjes. Die plekken komen dus vrij voor overinschrijvers. Er worden dus minder kinderen uitgeloot...
Z (A'dam)
op 02/04/2014 naar 09:32   

10.15 Debat Tweede Kamer over burgerinitiatief Stop overvolle klassen.
Wat hiervan te denken? Zelf heb ik liever een overvolle klas dan een uitgeloot kind. Minder uitlotingen vergt uiteindelijk gewoon meer scholen.
Andere I (Centrum)
op 02/04/2014 naar 09:23   

heeft Damstede extra leerlingen geplaatst of zo, snap de nieuwe grafieken niet helemaal, volgens mij van 37 naar 23 uit te loten...
Blijf het onwaarschijnlijk vinden dat er scholen zijn die geen gegevens aanleveren, staan die dan wel op de scholenmarkt?
Verder zie ik dat Marcanti 2 lege havo-klassen heeft, maar had voorgaande jaren geen havo, dus ook geen beoordeling...verzint zo een school dat dan zelf om 2 havo-klassen te formeren? Er is toch echt meer behoefte aan de havo-vwo-combi dan aan vmbo-havo lijkt me?
Wat vindt "men" hier verder van de lijst van Dronkers, laten jullie dat meewegen voor de schoolkeuze?
T (Adam)
op 02/04/2014 naar 09:19   

@zonne wat goed dat jullie zijn ingeloot! Waar stonden jullie ingeschreven?
@ko heel veel sterkte! Zo'n herkenbaar verhaal. Voelde me ook zo machteloos en zo'n slechte moeder, omdat ik niet het beste voor mijn dochter kon regelen. Laat je niet gek maken! Het is dat k systeem. Dat ongezonde wreede systeem moet echt anders en daar wil ik me heel graag voor inzetten de komende tijd en komende jaren!
P (Amsterdsm)
op 02/04/2014 naar 09:18   

@Ko wanneer heb je voorrang op medische gronden?
Zonne (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 09:01   

@Ko ja, hoe je kunt gaan malen en jezelf een schuldgevoel opleggen terwijl toch echt _het systeem _anders moet.

Wij zijn ingeloot en voelen ons enorme bofkonten, onze basisschool wist het trouwens ook a, zij kunnen in het systeem kijken, en ik ben tegelijkertijd treurig voor al die kinderen bij wie het anders loopt, dichtbij en ver weg.
Ik heb nog een kind op de basisschool en al duurt het nog even, hopelijk gaat dit systeem op de schop en komen er nieuwe scholen. Ik blijf hier ook meelezen en steun elk initiatief voor verbetering van deze waardeloze situatie.
AA (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 08:39   

Wat betreft de extra voorrangsplaatsen op het Ig, dit kunnen heel goed kinderen zijn die van de 2% regeling gebruik maken.
R (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 08:36   

@ko ik herken al die gedachten helemaal. Waarom geen vwo advies afgedwongen met zijn score, waarom niet naar HLZ gegaan de laatste dag, waarom niet toch naar het MLA,voorrang,net als zijn zus terwijl hij dat systeem niet aankan. Het eigen schuldgevoel is vreselijk en natuurlijk zo onterecht. Alles zou anders zijn als je kind een brief zou krijgen waarin je hoort op welke van de 3 of 4 scholen die je hebt opgegeven geplaatst is. Dat is normale te verdragen leuke spanning. Maar vanaf februari, het advies, de open avonden,de cito, de uitslag en nu of geplaatst of met lege handen is idioot.
Ko (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 07:49   

Bedankt! Ik hoop ook van harte dat alle kinderen goed terecht komen, maar vooralsnog zie ik nergens extra plaatsen die alle uitgelote kinderen kunnen opvangen. Wat gebeurt het nu met die lege kantoorgebouwen die de gemeente beschikbaar stelt?
Andere I (Centrum)
op 02/04/2014 naar 07:13   

@Ko sterkte! Ik duim voor jou en je kind, en de vele anderen nog in spanning, en hoop zo dat er een structurele oplossing voor dit probleem komt:-(
Andere I (Centrum)
op 02/04/2014 naar 07:11   

@VSA, naar aanleiding van het item op at5: eens met poster hieronder, idd te kort door de bocht, dat er alleen nog plek is scholen die het niet goed doen. RS had gelijk dat sommigen nog de kans kans moeten krijgen zich te bewijzen, bvb de nieuwe havo, ook over cosmicus hoor je alleen lof over de vriendelijkheid en het enthousiasme vn het team, OSB heb ik al veel goeds over gehoord, maar de Bijlmer is voor veel kinderen echt heel ver, 15 km van waar wij dan in Noord zullen wonen...
Maar vind dit een slag in het gezicht van oa de scholen die ik net noemde...
Ko (Amsterdam)
op 02/04/2014 naar 02:15   

Nog maar een of twee nachtjes slapen en dan komt het einde van deze slopende onzekerheid, maar misschien ook begin van de nog ergere tweede aflevering. Nu is er nog wat voorzichtige hoop, straks de keiharde realiteit van het winnen of verliezen.
Nog maar een of twee nachtjes slapen, maar het slapen lukt al lang niet meer: Hoe kon ik me maneuvreren in deze beklemmende situatie? Wat heb ik verkeerd gedaan? Waarom heb ik hem niet op zijn 4e ingeschreven op een montessori of dalton school? Waarom heb ik de oudste niet strategisch gedwongen naar een school met meerdere niveaus? Waarom liet ik de oudste kiezen voor een categoraal gymnasium? Waarom heb ik hem niet vanaf groep 6 ingeschreven op een dure bijlesinstituut om alsnog een VWO niveau te bereken en beroep op de broertjes en zusjes regeling te kunnen doen? Waarom ging ik akkoord met het HAVO advies, met zijn CITO score kon hij ook HAVO/VWO advies krijgen en daarmee wat meer kansen op inloting? Waarom dacht ik dat het Cartesius een goede keuze was wegens geen HAVO loting vorig jaar, ik kon toch bedenken dat de anderen ook voor deze "veiligheid" zullen kiezen? Waarom heb ik geen voorrang op grond van de medische situatie aangevraagd? Hoezo wou ik niet overdrijven? Moest ik niet alles inzetten en beter mijn best te doen om mijn kind te beschermen? Wat moet hij met zo een waardeloze moeder die niet eens in staat is de toegang tot passend onderwijs veilig te stellen? Heeft hij straks nog tenminste een atheïstisch vriendje in zijn klas? Wordt hij straks veel gepest? Heeft hij straks nog kracht voor huiswerk na 3 uur reistijd per dag? Zit hij straks iedere dag met een kotszakje in de bus naar Purmerend? Mag je wel iedere dag Primatour slikken? Wordt ik straks gehaat omdat ik niet heb kunnen voorkomen dat 5-6 jaar van zijn leven worden verpest? Wordt hij verbitterd en jaloers als het straks blijkt dat alleen de oudste geluk heeft gehad?
Nog maar een of twee nachtjes slapen, dan kan ik misschien eindelijk in slaap vallen...
M. (Amsterdam)
op 01/04/2014 naar 23:47   

@P dan MOET vandaag het Cartesius wel de brieven in de bus hebben gedaan… anders kan je noot een garantie voor donderdag geven…..
Z (A'dam)
op 01/04/2014 naar 23:17   

Dus een aantal studenten heeft het Cosmicus opgezet.... Als een aantal studenten (met alle respect) "even" een school op kan richten, waarom moet dat dan volgens Osvo 7 jaar duren? Misschien kunnen de (nu ex-) studenten Osvo van advies dienen?
R (Amsterdam)
op 01/04/2014 naar 22:54   

@F. Klopt dat is vreemd. Ik heb zelfs een screenshot van het Ignatius 'huisje' na de eerste week van inschrijvingen. En daar staan heel duidelijk 11 inschrijvingen met voorrang in. Hoe kunnen dat er dan nu ineens 13 zijn? Spannend hoor morgen... de lotingsuitslag. Sterkte allemaal.
Q (Amsterdam Noord)
op 01/04/2014 naar 21:49   

Ik blijf het heel jammer vinden dat het Hyperion geen extra klas heeft gemaakt. Ze willen niet te hard groeien, maar vorig jaar was er wel een extra klas mogelijk. Het is wel erg zuur voor de kinderen die bewust voor deze leuke vernieuwende school hebben gekozen. Mijn zoon is ingeloot, maar er zit toch nogal een domper op de feestvreugde door het verdriet van de uitgelote kinderen in onze naaste ogeving.
Ook al ben ik 1 van de "gelukkigen", ik volg dit forum nog steeds en ben ook nog steeds bereid elk initiatief te steunen om van dit vreselijke lotingssysteem af te komen. Ik zie er nu al tegenop om over 4 jaar weer door dit lotingscircus heen te moeten...
F (West)
op 01/04/2014 naar 21:39   

Is er nog een andere ouder die zich ook blind gestaard heeft op de huisjesschema's met aantal aanmeldingen

Ignatius had toch tien voorrangsplekken? En nu opeens 13...
Mariette (Amsterdam)
op 01/04/2014 naar 21:15   

@gj Ik denk havo/vwo en vwo. Maar bel ze even, ze zijn erg open en vriendelijk!
S. (Amsterdam)
op 01/04/2014 naar 20:48   

VSA zegt op AT5: de scholen die nu nog plek hebben zijn scholen die het niet goed doen. De populaire scholen zijn de echt goeie scholen. Dit is veel te kort door de bocht en leidt af van het probleem van te weinig plaats.
Zonne (Amsterdam)
op 01/04/2014 naar 19:49   

at5.nl/artikelen/124817/leerlingen-in-spanning-om-toelating

item at5
Si (Amsterdam)
op 01/04/2014 naar 17:36   

N.a.v. een berichtje over het HLZ op dit forum, dat het een kakschool is etc, wil ik me aansluiten bij de positieve ervaring van Amy met het HLZ. Mijn zoon zit inmiddels op deze school. Ik heb afgelopen jaar best wat buikpijn gehad over zijn keuze vanwege de verhalen over deze "kakschool", maar het bevalt echt prima. Hij heeft het enorm naar zijn zin en wij zijn zeer tevreden! Wij ervaren het als een gemoedelijke, overzichtelijke, veilige school. Dus voor degene met VWO advies die nog een plek zoeken zou ik zeker het HLZ aanraden
Zonne (Amsterdam)
op 01/04/2014 naar 16:17   

@Mariette zeker doen!
Wij vonden het Cosmicus ook erg leuk. Fijne leerkrachten, heel open en hart voor de kinderen. Rustige sfeer en meedenkend met de ouders. Doordat mijn kind niet meer in aanmerking kwam voor het niveau op de Mauritskade maar zou starten in de dependance ( kansklas) hebben wij uiteindelijk toch een andere keuze gemaakt.
Gj (Amsterdam)
op 01/04/2014 naar 15:34   

@mariette
maar ik zie op het overzicht niet specifiek de Havo klas staan. wel vmbo/havo of havo/vwo. ben dus benieuwd welke plekken naar welk soort onderwijs gaan .
L (A'dam)
op 01/04/2014 naar 15:31   

Wij werden 3 jaar geleden meteen op de dag van de loting gebeld dat dochter was uitgeloot. Andere scholen laten de uitslag onmiddellijk per mail weten. Waarom zou een school kinderen en ouders langer dan nodig in onzekerheid laten zitten door brieven via de post te versturen?? Het is zo al meer dan spannend genoeg! Sterkte voor iedereen die morgen naast de brievenbus de wacht houdt.
P (Amsterdam)
op 01/04/2014 naar 14:43   

Net Cartesius gebeld, loting is vandaag inderdaad geweest. Brieven gaan vandaag of morgen de deur uit. Ze streven ernaar iedereen donderdag geinformeerd te hebben. Ik heb gevraagd of de brief niet per scan gemaild kan worden, maar dat doen ze niet.
Nog max 48 uur wachten dus…..
AJ (Amsterdam)
op 01/04/2014 naar 14:33   

Mijn zoon (uit groep 8) heeft de afgelopen 10 weken een 8+ project bij het Cosmicus gedaan. Het was robotica, hij heeft hier geleerd hoe je een robot kon programmeren. Hij vond het erg leuk.
Mariette (Amsterdam)
op 01/04/2014 naar 14:21   

Ik wil alle uitgelote kinderen voor het Hyperion (en elders) aanraden om het Cosmicus Montessori Lyceum te overwegen. Wij hebben de school net beocht en kwamen er enthousiast vandaan. Er is nog plek genoeg op HAVO en VWO. De school wil eventueel zelfs een extra klas formeren en vanaf september 2014 gaan ze ook klassieke talen doceren. Het is een kleine, nieuwe school aan het Oosterpark. Heel open en fijn. De school is zes jaar geleden opgezet door een aantal Turkse studenten. Dat is wel te zien aan de schoolpopulatie, die is nog steeds zeer gemengd.

Als we onze Hyperion-kinderen massaal aanmelden, hebben ze in ieder geval al iets gemeenschappelijks...
Wij overwegen het in ieder geval!
AA (Amstedam)
op 01/04/2014 naar 13:21   

Volgens het Ignatius wordt er vandaag geloot en krijgen we morgen de brief. Mocht er geen brief bij de post zitten mogen we bellen.
Gj (Amsterdam)
op 01/04/2014 naar 12:40   

@m
volgens mij , vandaag loten, donderdag de uitslag
M. (Amsterdam)
op 01/04/2014 naar 12:33   

Krijg nl. verschillende berichten vd school. Dus moet ik morgen voor mijn brievenbus liggen of donderdag ??
Gj (Amsterdam)
op 01/04/2014 naar 12:33   

dit lees ik op de site van actieve ouders amsterdam. de vraag die werd gesteld ging over het feit wel of geen vergoeding . Ik zag op dit forum ergens een vraag over of de gemeente dit gaat betalen.
Dit is het antwoord;

Als uw kind naar een school in Amsterdam gaat die meer dan zes kilometer van uw huis is, of als uw kind een handicap heeft, dan is vervoer naar school nodig. Dit kost extra geld. U kunt dit geld helemaal of
gedeeltelijk terugkrijgen van de gemeente Amsterdam. Dit kan alleen als er geen andere school in de buurt is. Of als de scholen die wel dichtbij liggen, niet passen bij uw *****sdienst of levensbeschouwing.
Uw kind moet dan iedere dag naar en van school reizen. Het is aan te raden om hierover bij de gemeente te informeren. Iedere gemeente heeft een eigen regeling voor de vervoerskosten.


Ik vraag me af in hoeverre het standpunt dat de school geen plaats meer heeft stand houdt.
M (Amsterdam)
op 01/04/2014 naar 12:30   

Wie weet of Cartesius woensdag of donderdag de uitslag bericht?
B. (Amsterdam)
op 01/04/2014 naar 11:05   

Is reactie op Marleen Stikker, 31-3 zie bericht hieronder:
Vanavond heb ik afgesproken met mensen die een initiatief hebben tot oprichting van een nieuwe middelbare school in amsterdam. Misschien is het mogelijk om de opzet daarvan de komende maanden te versnellen door bijvoorbeeld aan te sluiten bij bestaand bestuur. Mijn dochter is uitgeloot voor Hyperion Lyceum. Ze heeft nadrukkelijk gekozen voor een kleine school met vernieuwend atheneum+ aanbod (grote denkers, lifestyle informatics). Het hyperion is ook gestart met 40 uitgelote kinderen. Waarom dit keer niet eenzelfde actie ? Mocht je geinteresseerd zijn, stuur me een email.: stikker@waag.org
@Marleen Stikker

Ik ben zeker geïnteresseerd in het eventuele initiatief voor een nieuwe school. Ook mijn dochter is uitgeloot bij het Hyperion. Wat ik graag voor haar wilde en wil is dat ze in een veilige omgeving les krijgt waar het enthousiasme voor leren vanzelfsprekend is en dat dat overgebracht wordt door een team mensen dat zich inzet om daar het optimale uit te halen.
Na de uitloting blijf je slechts over met het tegenovergestelde: Naast de enkele plaatsten die wel interessant zijn maar waar een enorme overaanmelding in de tweede ronde op zal zijn, zullen alleen de kolossen overblijven waar het enthousiasme onder de leerlingen en voor een deel ook onder de docenten ver te zoeken zal zijn. Ik vind dat onacceptabel.
Graag als je me op de hoogte wilt houden van wat je uitvindt over het nieuwe initiatief.
P.s. Luister ook het item over de uitlotingen/ scholentekort in Amsterdam op radio 1, 20.00, van afgelopen vrijdag de 28ste maart.
Z (A'dam)
op 01/04/2014 naar 11:02   

@ Amy Waarop baseer je je vertrouwen dat de gemeente het op gaat lossen? De gemeente heeft de afgelopen jaren alleen iets gedaan onder hoge druk van VSA. En aangezien die druk dit jaar minder is, gebeurt er dus niets.
RS (A'dam)
op 01/04/2014 naar 10:54   

Bij Cartesius is ook eea veranderd bij aanmeldingen na toetsen en gesprekken. Bij Havo minder (-9), bij H/V meer (+5) aanmeldingen, bij VWO 1 minder.
R (Amsterdam)
op 01/04/2014 naar 10:44   

Vandaag komt de brief van het Fons binnen, pff. Het ergste is dat deze zenuwslopende toestand bij slecht nieuws nog twee weken minimaal verder gaat. Dan kun je mij opvegen.
Ko (Amsterdam)
op 01/04/2014 naar 10:37   

Cartesius: Ik loot dus ik besta.
Amy (Amsterdam)
op 01/04/2014 naar 10:27   

Het HLZ zal zeker volgelopen zijn omdat het de enige populaire school in die omgeving was met nog een beetje ruimte op vrijdag. Ik ben erg blij met de strategische keuze hiervoor. Zoon had eerst spinoza en nicolaas op 1 en 2 staan. Maar ook hij is nu erg blij met HLZ, er gaan meer van zn school naar toe en nog wat kinderen die hij van daarbuiten kent. Eerst niet eens daar gaan kijken vanwege vooroordeel van enorme kakschool (zie artikel parool over beethovensraat). Nu gedwongen door die overinschrijving toch daar gaan kijken en bleek hele leuke school te zijn, iedereen daar super aardig, terwijl we daar gewoon zonder afspraak kwamen binnenvallen. En met de door zoon zo gewenste extracurriculaire sport activiteiten. Ik hoop voor de uitloters dat hun nieuwe school volgend jaar ook zo gaat meevallen en mss wel heel erg leuk blijkt. Ik begrijp de paniek, zat zelf ook in keuze stress. Maar er komt echt een school voor jullie kinderen volgend jaar. De gemeente moet dat oplossen en zal het ook doen. Met of zonder invloed van ouders die zelf iets gaan organiseren. Ik denk wel dat het zinvol is om nu serieus iets te organiseren om te voorkomen dat volgend jaar dit weer gebeurt. De gemeente zit nu midden in de wisseling van de verkiezingen maar al die nieuwe raadsleden kunnen mooi beginnen met nieuw beleid te eisen van hun ambtenaren. Want elk jaar lost het zich op maar het is niet normaal dat ieder jaar 400-700 kids en hun ouders in de dikke stress zitten.
Andere I (Centrum)
op 01/04/2014 naar 09:18   

@Marleen Stikker: hoe was de bijeenkomst mbt oprichting nieuwe school gisteravond gisteravond?
Mariette (Amsterdam)
op 31/03/2014 naar 23:32   

Eindelijk meer info over de scholenmarkt a.s. zaterdag: onderwijsconsument.nl/5-april-2014-scholenmarkt-2014/
Pauline (Amsterdam)
op 31/03/2014 naar 23:00   

Marleen Stikker: Wat goed zeg. Ben zeker geïnteresseerd. Ik reageer eerst even via dit forum. Er zijn vast meer mensen geïnteresseerd. Mensen die nu in de rats zitten en mensen waarvan hun kind volgend jaar in groep 8 zit zoals "andere I." en ik of broertjes en zusjes die na dit jaar ook nog een keer naar het VO moeten. Ben je eventueel bereid wat meer info te delen over het initiatief via dit forum?

Verder heb ik wat meer tijd genomen om deze site goed te lezen. Ben onder de indruk van de verschillende acties die de VSA de afgelopen jaren heeft ondernomen. Er zijn dingen verbeterd maar het lijkt me ook een hele toer om elk jaar rondom deze tijd weer hetzelfde gevecht te moeten voeren.
JJ (Adam)
op 31/03/2014 naar 22:51   

HLZ had de laatste update op donderdag van de laatste inschrijvingsweek. Toen waren er nog VWO en H/V-H plaatsen over. De uiteindelijke inschrijvingen van vrijdag zijn nooit op hun website verschenen. Blijkbaar toch overvolgelopen behalve VWO
Z (A'dam)
op 31/03/2014 naar 22:40   

HLZ had eerst 7 inschrijvingen gymnasium en nu 18 VWO. En er waren eerst nog 4 of 5 plekken havo/VWO over en nu niet meer. Hoe kan dit? Je kunt toch niet halverwege de procedure je gymnasium in een VWO veranderen?

En die nwe blokjes, zijn die alleen op de telefoon zichtbaar? Iig niet op mijn computer.
Andere I (Centrum)
op 31/03/2014 naar 22:33   

van de site van de nieuwe Havo(Noord), dicht bij de pont:
open middag 9-4, 14-17.00, voor leerlingen die elders zijn uitgeloot
RS (A'dam)
op 31/03/2014 naar 21:41   

Ben ook heel benieuwd wb die kansklas. Zij gaven aan dat sommige kinderen met mogelijkheid voor Hyperion toch alsnog liever daar bleven ivm de projectmatige aanpak. Daarbij zullen er op het Hyperion echt kinderen afvallen en schijnen veel H/V kids toch op Havo uit te komen.
Andere I (Centrum)
op 31/03/2014 naar 21:36   

@RS: denk ook dat de nieuwe Havo zich nog gaat bewijzen...alleen benieuwd hoe het uitpakt met de dubbeladviesklas: Hyperion-klassen zitten nu zo bomvol, hoe gaan zij de vwo-ers opvangen?
R (Amsterdam)
op 31/03/2014 naar 21:11   

Dat hele dubbeladvies moet er uit. Laat die basisscholen, NIO en cito maar bepalen. Dat geeft helderheid. Scholengemeenschappen kunnen dan heus blijven bestaan zodat kinderen eventueel later kunnen schuiven maar laat ze starten op een niveau. Dat scheelt een hoop.
F (West)
op 31/03/2014 naar 21:00   

@andere I
Ik denk ook dat veel mensen zich breed georiënteerd hebben. Wij hebben wel iets van zeven scholen bezocht, waarvan we er zes een prima optie vonden... Maar alle zes zijn inmiddels vol.... Ik merk ook dat scholen die niet in die top zes zitten maar ook prima leken en waar ik nog hoop op had (geheel terecht) aan het schuiven zijn intern om niet te hoeven loten en dus ook in de tweede ronde geen vwo plekken meert over hebben (fons vitae bijvoorbeeld) dus dat is ook geen optie mee

Wordt wel een hele dunne spoeling zo...
RS (A'dam)
op 31/03/2014 naar 21:00   

Een paar jaar geleden gingen de meesten in eerste instantie niet langs Cartesius of Berlage. Nu zie ik bijvoorbeeld hetzelfde met Havo scholen De Hof of De Nieuwe Havo, dit zijn mooie initiatieven die nu misschien dankzij de uitgelote kinderen de kans krijgen om tot volwaardige scholen te groeien. De meeste ouders van kinderen met havo advies kiezen liever voor een havo/vwo combi klas. Dit is niet zozeer een oordeel dan wel een constatering, loop al wat jaren mee hier.
Andere I (Centrum)
op 31/03/2014 naar 20:16   

@RS: ik krijg de indruk dat heel veel mensen zich heel breed orienteren, dat het niet een kwestie is van enkele populaire scholen...
De meesten hoeven niet naar Zuid fietsen als er dichtbij een alternatief voorhanden is...de scholen die afvallen blinken uit door totaal gebrek aan informatie, wat niet echt vertrouwen geeft in die scholen, of bezoeken tijdens de open dagen, waaruit blijkt dat de doelgroep anders is dan je eigen kind...
Dat stoort me ook in de berichtgeving:" net uitgeloot op die ene leuke school"...nee, het probleem is veel breder: 200 havo/vwo plekken te weinig, als je als vwo-lln uit Noord bent uitgeloot, kun je in je eigen stadsdeel niet meer naar school, maar ga je min 10 km reizen...
Andere I (Centrum)
op 31/03/2014 naar 19:29   

van de website van HLZ: in de 2de ronde heeft HLZ 10 vwo-plekken over
Andere I (Centrum)
op 31/03/2014 naar 19:27   

@Pauline: hier in hetzelfde schuitje: volgend jaar pas aan de beurt, maar vind de gang van zaken onbegrijpelijk, vreselijk...
Dochter wil graag naar het Hyperion, volgend jaar zullen we in Noord wonen, maar dit jaar dus geen vwo-plek meer te krijgen in Noord, dus dan? 10km fietsen? Of 15 naar de Bijlmer? :-( Hoop op een nieuwe school in Noord...geloof niet dat het Hyperion volgend jaar minder populair zal zijn, ze weten een toon te treffen die heel veel mensen aanspreekt.
Hoop dat er nu eerst een oplossing komt voor de havo/vwo-kinderen die buiten de boot gaan vallen, en dat de Hyperion-uitloters goed terecht komen...
maar ga me beraden over de oco-voorstellen...

over het HLZ: die gegevens waren meteen van de OCO-site verdwenen na de sluitingsdatum, heb het niet meer in mijn hoofd hoeveel zij over hadden...in mijn herinnering hadden zich daar toch de laatste dag nog wel mensen aangemeld...
Ko (Amsterdam)
op 31/03/2014 naar 18:52   

Cartesuius vermeldt op de site: In de tweede ronde is er nog plaats voor +/- 10 VWO ( gymnasium en/of atheneum) leerlingen.
Morgen gaan ze loten: voor HAVO 28 van 67 en voor HAVO/VWO 56 van 77.
Hanna (Amsterdam zuid)
op 31/03/2014 naar 18:04   

@Zonne: het is inderdaad een behoorlijke klap, dank. Als je nog niets hebt gehoord, zit het wel goed! Een voorzichtig (jeweetimmersmaarnooit) gefeliciteerd?
@Philip: leef met je mee! Onze dochter ook uitgeloot bij GGCA. Zijn er in Amstelveen nog interessante scholen die plek hebben?
T (Adam)
op 31/03/2014 naar 18:00   

Hyperion waren de gymnasia en Bredero al bijna een jaar mee bezig qua oprichting; dat is niet even uit de grond gestampt in een maandje.
Marleen Stikker (Amsterdam)
op 31/03/2014 naar 17:57   

Vanavond heb ik afgesproken met mensen die een initiatief hebben tot oprichting van een nieuwe middelbare school in amsterdam. Misschien is het mogelijk om de opzet daarvan de komende maanden te versnellen door bijvoorbeeld aan te sluiten bij bestaand bestuur. Mijn dochter is uitgeloot voor Hyperion Lyceum. Ze heeft nadrukkelijk gekozen voor een kleine school met vernieuwend atheneum+ aanbod (grote denkers, lifestyle informatics). Het hyperion is ook gestart met 40 uitgelote kinderen. Waarom dit keer niet eenzelfde actie ? Mocht je geinteresseerd zijn, stuur me een email.: stikker@waag.org
Pauline (Amsterdam)
op 31/03/2014 naar 17:44   

Beste mensen, beste VSA,

Volg het hele tragische circus rondom het kiezen en dan wel/niet toegelaten worden tot een middelbare school van je keuze cq. de keuze van je kind al een tijdje. Wij zijn nog "niet aan de beurt", volgend jaar gaat zoon naar groep 8 maar voel nu al de paniek, onmacht en verontwaardiging. Ook ik was verbaasd over de totale radiostilte vanuit de Gemeente maar ook in de media - voor zover ik het heb overzien - (behalve een klein stukje in het Parool en kennelijk komt er item bij AT5).

Denk dat het een goed idee is dat alle ouders op dit forum - zeker in het kader van de zgn. burgerparticipatie waar de politiek zijn mond vol van heeft - zich bezinnen op de alternatieven die Menno vd Koppel van OCO gisteren schreef n.a.v. de reactie die Erna heeft gekregen:

Hieronder nog even in het kort:

Stel dat er onvoldoende plek is (of van onvoldoende kwaliteit). Dan is het de vraag of ouders:
- gaan procederen;
- zich verenigen in een initiatief om zelf een school op te richten
- zich verenigen in een initiatief om de gemeente te vragen een extra openbare school te stichten (vanwege het grondwettelijke recht op voldoende openbaar onderwijs)
- direct of via de gemeente druk uitoefenen op bestaande scholen om uit te breiden.
-----------------------

Heeft VSA al een reactie op jullie goede brief gekregen van de burgemeester? Hoe is het vorig jaar afgelopen met, toen speelde dit probleem ook.
Wat hebben ouders/VSA toen gedaan? Valt daar iets uit te leren, iets uit te kopieëren?
Ko (Amsterdam)
op 31/03/2014 naar 17:42   

Hoe zit het met HLZ? Is er nog wat over voor de 2e ronde?
R (Amsterdam)
op 31/03/2014 naar 17:12   

AT5 gaat item maken en is op zoek naar leerlingen die op lijst staan waar geloot wordt. robin@at5.nl
T (Adam)
op 31/03/2014 naar 17:08   

Ja, maar zo veel niet!
J (Amsterdam)
op 31/03/2014 naar 16:54   

Bij het HLZ is na de sluiting van de inschrijvingstermijn alles al verdwenen. Ze hadden nog erg veel lege plekken.
J (Amsterdam)
op 31/03/2014 naar 16:52   

Gelukkig, ik ging al heel cynisch worden. Op mn telefoon kan ik t wel zien, op mn computer na verversen zie ik nog steeds geen rode blokjes, maar blijkbaar kunnen anderen het wel zien.
T (Adam)
op 31/03/2014 naar 16:50   

Wel is alles bij het HLZ weggevallen!
T (Adam)
op 31/03/2014 naar 16:44   

@J: ik zie gewoon de rode blokjes nog staan hoor! Een enkele is roze geworden, omdat die enekel plekken niet geloot hoeven te worden.
J (Amsterdam)
op 31/03/2014 naar 16:37   

Mooi overzicht OCO?? Alle rode blokjes zijn verdwenen, er staat alleen nog maar in tekst hoeveel eruit geloot gaan worden.
Nu lijkt het net alsof er niets aan de hand is !!
E (Amsterdam centrum)
op 31/03/2014 naar 16:36   

Ook is tot nu toe ontbrekende informatie aangevuld zie ik nu, informatie over aantal aanmeldingen bij het HLW bijvoorbeeld.
T (Adam)
op 31/03/2014 naar 16:33   

Wat fijn de aangepaste overzichten. Dank OCO!
E (Amsterdam centrum)
op 31/03/2014 naar 15:58   

In het OCO overzicht van aanmeldingen zijn nu ook nieuwe kleurtjes gekomen van afgewezen leerlingen. Zie bijvoorbeeld bij het Barlaeus, 3 afgewezen leerlingen 8, blijven 8 overaanmeldingen over (die alsnog geplaatst worden).
Z (A'dam)
op 31/03/2014 naar 15:32   

Comenius, HLW en Reigersbos/Excellius doen misschien erg hun best, maar ze communiceren niet met ouders. Wie zegt mij dat ze dan wel communiceren met kinderen?
Andere I (Centrum)
op 31/03/2014 naar 14:59   

een uitbreiding in de gebouwen van de marine?
RS (A'dam)
op 31/03/2014 naar 14:19   

Het is overigens niet altijd slecht dat sommige scholen worden gevuld met uitgelote kinderen. Sommige scholen doen heel erg hun best en hebben ook goede resultaten, maar horen niet bij het rijtje populaire scholen. Door toestroming van uitgelote kinderen krijgt de school de kans om te laten zien wat ze kunnen en door deze kinderen wordt de school blijkbaar ook weer aantrekkelijker voor volgende jaren (zie bv Berlage en eerder bij Cartesius).
Joep (Zaandam)
op 31/03/2014 naar 13:59   

Het Pascal College in Zaandam is een goed alternatief voor leerlingen uit Amsterdam-Noord. Het is een veilige, betrokken, warme en prestatiegerichte school voor havo, vwo en gymnasium. Er is nog plek op het Gymnasium en in de havo/vwo brugklas.
Philip (Amstelveen)
op 31/03/2014 naar 13:41   

Ook onze dochter (HAVO advies) is uitgeloot bij Geert Groote. 27 uitlotingen op deze school in totaal. Verdriet is groot en de onzekerheid m.b.t. 'wat nu' idem. Zorgwekkend hoe onderwijs in Amsterdam totaal geen antwoord heeft op de werking van vraag en aanbod. Schadelijk voor de kinderen die uitgeloot worden.
E (Amsterdam centrum)
op 31/03/2014 naar 13:15   

Je kan het rapport gebruiken richting de gemeente, zij hebben het laten onderzoeken en opstellen, wat doen ze er concreet mee?
Mogelijke opties zijn dat ouders een nieuwe openbare school 'eisen' van de gemeente. Of uitbreiding van de capaciteit van bestaande scholen waar veel animo voor is. Dat kunnen schoolbesturen van scholen die denken daar nadeel van te ondervinden gemakkelijk tegenhouden. Hun bestaansrecht is nu dat ze in de 2e ronde alsnog leerlingen krijgen.
Mocht je voor zo'n school kiezen, uit nood geboren, is het misschien goed om te vragen of deze kinderen gezamenlijk in 1 klas geplaatst worden, dat doen ze op basisscholen ook.
Veel sterkte allemaal, ik hoop dat er deze week toch nog op de valreep een acceptabele oplossing komt. Vorig jaar was dat ook zo, met het cygnus die een extra klas mocht vormen en het PNC dat met het dependance voor havo kwam. Dat was ook pas bekend vlak voor de uiterste datum.
Zonne (Amsterdam)
op 31/03/2014 naar 13:07   

@Hanna Dat is balen :-( Er waren veel over-inschrijvingen ook op het Geert Groote op HAVO niveau. Hier geen post op maandag dus wij wachten nog. Ze hebben het dan best allemaal snel gedaan op het GG, ik voelde en ze spraken het ook uit, hun compassie voor de uitgelote kinderen. Sterkte
<< vorige

1 ... 36-37-38-39-40-41-42-43-44-45 ... 51

volgende >>