Schrijf een nieuw bericht

Pagina 40 - Berichten 7801 tot 8000

Z (A'dam)
op 04/04/2014 naar 22:45   

Amstelveencollege heeft net als Nicolaas ook profielklassen, zij testen motivatie en geschiktheid vůůr de inschrijving. Zij zeggen dat slechts zo'n 2% afvalt, vnl. kinderen die niet kunnen samenwerken in een project.
Nicolaas zou dit ook kunnen doen, maar dan zou ze moeten loten tussen alle geschikten. Nu kunnen ze de "besten" kiezen en de rest de 2e ronde in kieperen. Onaangename manier van cherrypicking. Waarom verbiedt de Osvo dit niet?
SL (Amsterdam)
op 04/04/2014 naar 22:02   

@Roos, Hyperion had ook tijd nodig om op te bouwen. Bij De nieuwe Havo begrijp ik dat ze net zoals toen op Hyperion gestart zijn met een nieuw onderwijsprogramma. Diezelfde aanpak spreekt ons aan en blij dat ons kind met havo advies ook op die manier uitgedaagd kan worden. Als we dit eerder wisten dan al in 1e ronde daar aangemeld.
Menno van de Koppel (OCO) (Amsterdam)
op 04/04/2014 naar 20:46   

Wat het St. Nicolaas betreft: De school heeft vandaag bevestigd dat er 11 leerlingen zijn uitgeloot voor vwo. Daarnaast zijn er voor de sporkplusklas en de cultuurplusklas leerlingen afgevallen bij de selectie voor deze klassen. Deze leerlingen zijn dus niet afgewezen na een NIO-test.

Het ging om 21 leerlingen met een vwo-advies en 21 leerlingen met een havo/vwo-advies: 32 voor de sportplusklas en 10 voor de cultuurplusklas.
Menno van de Koppel (OCO) (Amsterdam)
op 04/04/2014 naar 20:40   

Vandaag contact gehad met hoofd administratie Caland. Drie extra klassen (goed voor 84 plaatsen) en 29 afwijzingen verklaren een groot deel van het verschil tussen (de vorige standen op) het aanmeldoverzicht van OCO en de gisteravond door de gemeente gerapporteerde lotingen en beschikbare plaatsen. De informatie is inmiddels bijgewerkt in het aanmeldoverzicht van OCO.

Caland 2 loot niet, daartoe wordt een extra vmbo-t klas gemaakt (vol) en nog een brede brugklas havo-vwo (nog 14 plaatsen beschikbaar).

Het Calandlyceum heeft wel moeten loten voor vmbo-t en vmbo-t/havo (bij elkaar -50 leerlingen). Het Calandlyceum maakt een extra havo-klas waardoor niet geloot hoefde te worden in de 1e ronde voor havo of havo/vwo. Op het Calandlyceum zijn nog 3 plaatsen havo, 3 plaatsen havo/vwo, 12 technasium (vwo) en 7 gymnasium (vwo).

Caland 2 heeft 13 leerlingen en het Calandlyceum heeft 16 leerlingen afgewezen na onderzoek, het merendeel betreft vmbo-t leerlingen.

Nog een paar onduidelijkheden: Vanmiddag lukte het niet om nogmaals contact te krijgen met de administratie van het Caland om een aantal zaken te verifiŽren. Wat niet gecheckt kon worden was de aanname dat klassen vergroot waren op Caland 2, zonder deze klassenvergroting konden de cijfers niet in overeenstemming gebracht worden met de eerder door Caland 2 gerapporteerde aanmeldingen. De vandaag gecommuniceerde cijfers over de afwijzingen konden ook nog niet volledig in overeenstemming gebracht worden met eerder op de Calandwebsite gepubliceerde gegevens. Om de berekening sluitend te krijgen is voorlopig aangenomen dat op het Calandlyceum 7 leerlingen meer zijn afgewezen dan vandaag door het Caland opgegeven. Ook is onduidelijk of de atheneumklas is samengevoegd met de havo/vwo-klassen zoals nu is aangenomen om de getallen min of meer kloppend te krijgen. Hopelijk wordt dit later nog opgehelderd.
RS (A'dam)
op 04/04/2014 naar 15:55   

@G, zijn dus wel afgewezen kinderen, voldoen blijkbaar niet. Dacht zelf altijd dat tijdens gesprekken en sport/spel dag gekeken werd of kinderen uberhaupt geschikt zijn en als er dan te veel geschikte kinderen waren, alsnog werd geloot... Blijkbaar niet.
G (A'dam)
op 04/04/2014 naar 15:47   

Sorry hoor maar dat bericht over het St Nicolaas klopt niet!
Bij de speciale klassen, TT Atheneum, TT gymnasium, Sport- en cultuur+ klas wordt geselecteerd op basis van motivatiebrief en motivatie gesprekken en/of een sport/spelmiddag.
De kinderen die niet geselecteerd zijn kun je dus meetellen bij de afgewezen/uitgelote kinderen. Dat waren er bij de sportklas 31 bij cultuurklas 10. Dit is allemaal bij de intake vooraf gecommuniceerd met de ouders.
Neemt natuurlijk niet weg dat de teleurstelling bij afwijzing niet minder erg is.
E (Amsterdam centrum)
op 04/04/2014 naar 15:36   

@Hans: nogal ongenuanceerde samenvatting van de discussies hier, maar het is je vergeven. Feit is dat het osvo een monopolie opeist en dat scholen door schaarste dankzij gedwongen winkelnering blijven bestaan. EfficiŽnt omgaan met publiek geld is dat niet (check de column van Frank Klashoven in de Volkskrant Sander Dekker mist het essentiŽle punt). Met vrijheid van onderwijs heeft heeft het ook niks te maken. En wat zwart wit betreft: het caland is bepaalt geen witte school met een melting pot in nieuw west en zeer succesvol. Er is al een caland 2. Dat kost andere scholen in west meer leerlingen.
M (Amsterdam)
op 04/04/2014 naar 15:31   

Ouders weten toch waar ze aan beginnen als ze hun kind opgeven voor een klas waar geselecteerd wordt?
Hans (Amsterdam)
op 04/04/2014 naar 15:11   

Ik heet geen Osvo van achteren. Ik heb geen belang in het onderwijs, wel in een evenwichtige samenleving. Zwarte scholen horen daar wat mij betreft niet bij. Ik heb in de loop der jaren, met de komst van nieuwe categorale VWO scholen, de scholen in Nieuw-West zien verzwarten. Vervolgens werden ze door de VSA en de reguurders hier tot slechte scholen uitgeroepen. (want niet-lotend en zwart, van de meest ongewenste categorie). De scholen werd verweten dat ze achterover leunen en geen aantrekkelijk onderwijs geven. Als je midden in het lotingscircus zit staat het belang van jouw kind voorop, begrijpelijk. Maar in alle plannen, wensen en eisen moet ook het belang van die kinderen worden meegenomen die geen ouders hebben die voor ze op de barricades springen. Een aantal scholen wordt op deze site compleet afgeschreven. Dat daar Amsterdamse kinderen heen gaan die nooit witte kinderen ontmoeten lijkt helemaal niks uit te maken. Die tellen we niet mee, die horen er niet bij. Hun probleem. Ik zie aan de school van mijn kinderen hoe prettig een gemengde school voor iedereen is, maar ik zie de school ook strijden met wisselende aantallen leerlingen. Lokalen erbij, lokalen eraf. Leraar klassieke talen erbij, volgend jaar weer weg. Mijn drijfveren zijn uitsluitend idealistisch. Wellicht een beetje te linkserig voor sommigen hier. Ik hoop dat Rik Kuiper op zoek gaat naar de balans in zijn artikel.
RS (A'dam)
op 04/04/2014 naar 15:01   

Dat is echt heel naar, dus als meer kinderen eigenlijk ook heel geschikt zijn, maken ze niet eens een kans, vol=vol. Wat een verschrikkelijke druk voor die kinderen en ook nog redelijk subjectief lijkt me...
Ilse (Amsterdam)
op 04/04/2014 naar 14:50   

Ja dat klopt. Bij het Nicolaas selecteren ze de kinderen voor de plus-klassen. Er wordt dus niet geloot. Er worden gewoon net zoveel kinderen geselecteerd als er in een klas passen. En op die manier blijven ze buiten de lotingsstatistieken. Terwijl ze natuurlijk net als elk uitgeloot kind ook een plek zoeken.
RS (A'dam)
op 04/04/2014 naar 14:38   

Eindelijk duidelijk wat er bij Nicolaas gebeurd is, aantal uitlotingen in overzicht gemeente klopt dus wel. Alleen geloot bij H/V en gewone Atheneum klas. Blijkbaar worden er bij de speciale klassen precies genoeg geschikt gevonden, zodat daar niet wordt geloot! Heel toevallig ....
Rik (Volkskrant)
op 04/04/2014 naar 14:27   

Dag!
Morgen bezoek ik namens de Volkskrant de scholenmarkt in het Montessori College Oost. Wie gaat daar met zijn/haar kind heen en wil met mij praten over de lotingen? Reactie mag per mail naar r.kuiper@volkskrant.nl, graag met telefoonnummer.
Dank alvast,
Rik
RS (A'dam)
op 04/04/2014 naar 12:56   

Bedoel @Roos, niet An, sorry.
Z (A'dam)
op 04/04/2014 naar 12:55   

@ An Ja, dat hebben we al jaren hier op dit forum gehad, dat de voorstanders van brede en categorale scholen elkaar de schuld geven van de tekorten aan capaciteit. Je moet je gewoon niet zo tegen elkaar uit laten spelen als ouders! In feite is er behoefte aan beide: brede en categorale scholen, voor elk wat wils, omdat elk kind anders is en sommigen beter floreren op grote brede en andere op kleine categorale scholen. Als er voldoende capaciteit is en voldoende divers, is er voor elk kind een geschikte plek naar keuze. Dit vergt een zekere flexcapaciteit, maar die heeft A'dam toch al nodig door de keuze een regiofunctie te willen vervullen. Momenteel is een behoorlijk overaanbod aan praktijk/vmbo bk (daar steekt de Osvo wel geld in, terwijl Hans Osvo het altijd heeft over de efficiŽnte besteding van overheidsgeld) en een tekort aan vmbo t/havo/vwo. Door de verbetering vh basisonderwijs stijgen gemiddeld de adviezen, maar het vo loopt achter deze ontwikkeling aan ipv erop te anticiperen.
RS (A'dam)
op 04/04/2014 naar 12:55   

@An, dit is juist helemaal niet de bedoeling! Die school (DNH) is helemaal gericht op de specifieke eigenschappen van de havo scholier en daardoor ook een goed concept. Laat ze dit nou goed ontwikkelen. Als er inderdaad behoefte is aan meer VWO plekken in Noord, dan moet daar aan gewerkt worden.
Sanne (A'dam (centrum))
op 04/04/2014 naar 12:48   

Mee eens Roos! Het Bredero was een impopulaire school niemand wilde daar naar toe. Het is toch fijn dat er nu in Noord meer kwaliteit komt
Roos (Amsterdam-N)
op 04/04/2014 naar 12:43   

Mee eens An. De kinderen in Noord hebben Bredero (m/h/v) ingeruild voor Bredero mavo, Nieuwe havo en Hyperion. Hyperion blijkt zo'n succes dat veel kinderen uit Noord niet meer in Noord op het vwo terecht kunnen, het aantal h/v plaatsen is ongeveer gehalveerd. Het positieve is dat mede door de lotingsdruk de Nieuwe havo een succes lijkt te zijn. Misschien kan deze in de toekomst weer een volwaardig lyceum worden.
T (Adam)
op 04/04/2014 naar 12:42   

Wat goed van het PN dat ze dat doen en wat goed dat er nu duidelijkheid is. Wel zou ik als ouder willen weten hoeveel kinderen h/v er dan uiteindelijk hiervoor kiezen/ hoe ze het h/v niveau gaan borgen op de Hof. Dat zijn ze daar natuurlijk niet gewoon te doen. De Hof is normaal echt gericht op Havo. Maar zeker gaan praten daar! Het PN vonden wij een sympathieke en leuke school, en was onze eerste keuze in een eventuele tweede ronde.
RS (A'dam)
op 04/04/2014 naar 12:41   

Volgens mij gaan ze de dubbel adviezen binnenkort gewoon afschaffen, dit jaar eerste stap met gelijke score bandbreedte als mono advies eronder en zelfde lotingskansen, hierna helemaal weg. Zullen wel combi brugklassen blijven, kan een kind alsnog doorstromen. Daarnaast dan de categorale scholen met kansklassen. Vanaf volgend jaar ook niet meer aanvullend testen, advies en LVS zouden eenduidig moeten zijn. Op zich niet heel slecht plan, maar nu (in overgang) wel heel onduidelijk.
An (A'dam oost)
op 04/04/2014 naar 12:30   

3 jaar geleden pleitte de VSA juist voor kleine categorale mavo havo en vwo scholen naast elkaar, ipv "grote en brede scholengemeenschappen". Kinderen met een gemengd havo-vwo advies kunnen nu nergens terecht, en moeten om te kunnen opstromen van school wisselen. Leerlingen die worden afgewezen kunnen nu ook niet meer automatisch worden geplaatst op dezelfde school een niveau lager. Amsterdam heeft behoefte aan een partij met visie om het heft in handen te nemen. Lees maar na, oproep voor categorale scholen 2011: .stichtingvsa.nl/pdf/Bijlage_2_het_parool_dinsdag_3_mei.pdf
S (A'dam)
op 04/04/2014 naar 12:15   

Onderstaande staat vermeld op de website van het PNC!

De Hof wil graag iets doen voor de uitgelote havo/vwo-kinderen. Je bent van harte welkom op De Hof/PNC2! Als je bij ons start, maak je een eerlijke kans om door te stromen naar het vwo op Pieter Nieuwland College 1. Kom gerust met je ouders een keer kijken en er over praten. Er zijn al meer leerlingen zoals jij over de drempel gekomen. We zijn een heel betrokken school en werken er keihard aan om het beste uit je te halen!

Groeten namens het hele team,

Maarten Kok
RS (A'dam)
op 04/04/2014 naar 11:49   

Was gisteren bij de Nieuwe Havo, werd alle tijd voor me genomen, heel fijn. Het concept van deze school spreekt me echt heel erg aan, ze willen er ook graag een succes van maken, dus erg gemotiveerd team. Hoop dat er nu ook een hoop kinderen uit de stad (en dus niet alleen Noord en randgemeenten) naar toe komen, zodat het een echt Amsterdamse school wordt. Elke ochtend op het pontje lijkt me erg fijn begin van de dag....
S (Amsterdam)
op 04/04/2014 naar 11:46   

Het lijkt of het merendeel van de H/V plekken fantoomplekken zijn of plekken op scholen waar helemaal geen VWO is. Scholen zonder Havo mogen ook geen H/V plek aanbieden waarom omgekeerd dan wel? Het is duidelijk dat de keuze voor zelfregulatie door schoolbesturen niet werkt en kwalitatief slechte scholen in stand houdt. Ik zie dat het Reigersbos dit jaar de eer wordt gegund door de andere schoolbesturen om hun leerlingaantal op peil te houden. Als de kinderen van van der Laan naar school gaan is deze 'farce' wel over neem ik aan? Is gelijk met mijn jongste, dus dan zit ik goed.
SL (Amsterdam)
op 04/04/2014 naar 11:30   

Ik zie op de website van De nieuwe Havo dat er 2 extra havo-klassen komen en nog plek in de havo-vwo klas is. Toch nog opties. Morgen op OCO-markt direct even langsgaan.
RS (A'dam)
op 04/04/2014 naar 11:22   

Wat een fuckers dat ze dat ELKK niet hebben bijgewerkt! Dat zijn ze toch gewoon verplicht? Hoe moeten andere partijen dan weten hoe de werkelijke situatie is en waar nog plekken voor nodig zijn? Ongelooflijk! Vind Spinoza en Nicolaas allebei uitblinken in slechte communicatie, bij deze genomineerd.
Z (A'dam)
op 04/04/2014 naar 11:16   

Nee, ik ben niet van de VSA. Gewoon een ouder. Ik heb in het verleden op dit forum vele oplossingen aangedragen. Vele daarvan zo voor de hand liggend dat ook de scholen zelf ze zouden kunnen bedenken, maar de rauwe werkelijkheid is dat ze daar geen belang bij hebben. Daar wordt ik wel eens moedeloos en misschien wat cynisch van.
Spinoza zegt elk jaar dat ze wel een dependance op wil richten maar dat het helaas niet kan, want... Tegen mij zeiden ze dat het niet kan, omdat binnenkort het aantal leerlingen gaat dalen. Tegen jou gebruikten ze de 10km grens. Die grens geldt vlg mij voor het oprichten van nwe scholen. Maar niet voor het oprichten van dependances (die dan later evt verzelfstandigen). Daarom is de omweg van een dependance zo ongeveer de enige manier om in Amsterdam de capaciteit uit te breiden. En als ze echt zouden willen en denken dat de 10km grens ook voor een dependance geldt: Diemen Noord is verder dan 10 km van hun gebouw, het is samen met IJburg zeer kinderrijk en Diemen heeft nog steeds geen middelbare school. Lijkt me prima locatie voor een tweede Dalton.
IAV (Amsterdam)
op 04/04/2014 naar 11:05   

Beste mede ouders,

Ik heb zojuist Pieter Nieuwland gebeld. Zij stellen 0 plekken havo/vwo te hebben. Ik heb de gemeente verzocht de informatie op de site aan te passen.
Ilse (Amsterdam)
op 04/04/2014 naar 10:43   

Ik was in ieder geval erg blij met de overzichtspagina van OCO. Lang niet alle scholen zijn op hun site even helder over hun aanmeldingen. Ik vind het erg onterecht om OCO nu de schuld te geven van de onduidelijkheid. Die is toch in de eerste plaats veroorzaakt door de scholen zelf en de gemeente doordat ze de capaciteit volledig verkeerd hebben ingeschat en vervolgens niets van zich laten horen m.b.t. mogelijke oplossingen. Ik ben heel blij dat OCO daar achteraan zit.
E (Amsterdam centrum)
op 04/04/2014 naar 10:42   

Nee, ik ben niet van de stichting VSA maar gewoon een bezorgde ouder met meer kinderen die twee keer de kernprocedure aan de lijve heeft ondervinden en zal de komende jaren nog vaker moeten. En wat is jouw achtergrond?
Uitsluitend aantallen moeten uit elk komen, niemand zegt iets over naw gegevens oid.
T (Adam )
op 04/04/2014 naar 10:32   

De gemeente zegt nu dat pn wel degelijk extra hv klassen maakt bij voldoende aanmeldingen. De medewerker van de school zegt van niet. Ook de site zegt van niet. Wie snapt t nog?
O (Adam)
op 04/04/2014 naar 10:25   

Waarom werkt het Spinoza dan niet samen met een school in nieuw west: zo zijn het 4e en hyperion toch ook tot stand gekomen?
Pa (Adam)
op 04/04/2014 naar 10:25   

E: voorzichtig transparant? Tot en met percentages uitlootkans. Vele scholen volgden hun voorbeeld al ruim eerder; de chaos van dit jaar is met name te danken aan de widget met onduidelijke gegevens. En dat osvo ELkK blokkeert lijkt me zeer realistisch gezien de privacy van de gegevens die daarin staan. Ik neem niet aan dat we willen dat de gegevens van onze kinderen in handen komen van mensen die daar niets mee te maken hebben.
S. (Amsterdam)
op 04/04/2014 naar 10:24   

E en Z zijn jullie de VSA? Jullie gebruiken een zelfde soort retoriek. Ik vind jullie niet erg oplossingsgericht. Ik stel me zo voor dat de scholen aan het puzzelen en schuiven zijn met leerlingen. Tegelijk moeten ze zo vroeg mogelijk de tussenstand opgeven. Ik denk dat daardoor verschillende cijfers op verschillende momenten naar buiten komen. Heel vervelend maar om daar dan zo op in te hakken...
Hv (Amsterdam)
op 04/04/2014 naar 10:23   

Niet te geloven die fantoomplekken op Pieter NL!
Kafkaeske toestanden! Ik vind het langzamerhand een hilarische soap worden ... Alleen jammer dat ik toch echt een goede HAVO/VWO plek wil hebben voor mijn zoon.
T (Adam )
op 04/04/2014 naar 10:15   

Mensen t wordt nog erger: die 56 plaatsen pieter nieuwland voor havo vwo die bestaan niet!!! Net gebeld. Alleen plek op havo en vwo daar. Rest is vol!!! Dat is weer 56 plaatsen minder!!!
T (Adam)
op 04/04/2014 naar 10:00   

Net t nicolaas gesproken. Zijn hebben in totaal 39 vwo ers uitgeloot. Dus geen 11 zoals gemeente weergeeft. Ze geven toe dat ze elkk niet hebben bijgewerkt. Te druk gehad. Pff.
L (Amsterdam)
op 04/04/2014 naar 09:49   

T Spinoza afrekenen om hun inschrijvingen vind ik kort door de. bocht. Ik heb gehoord dat zij graag een dependance in west/nieuw west willen hebben, maar dat dit tegengehouden wordt door de 10 km wet. Waar je een school wel op kan beoordelen is hoe zij informatie verschaffen. Niet op hoeveel kinderen naar hen toe willen.
Z (A'dam)
op 04/04/2014 naar 09:43   

@E Ja, mijn stem heb je. Het Spinoza heeft al jaren een maatschappelijke verplichting om een tweede Dalton op te richten, maar faalt daarin volledig. Dan is dat hele voorrangsgedoe overbodig en kan iedereen die dat wil daltononderwijs kiezen. Dan is het meteen niet meer "elitair", dus kan zelfs de Osvo tevreden zijn.
F (Amsterdam westerpark )
op 04/04/2014 naar 09:42   

Blz. 28 van de keuzegedrag staan een telnr. Van adviescommissie kernprocedure. Daar kun je vragen stellen en evt. Klachten indienen. Succes.
T (Adam)
op 04/04/2014 naar 09:36   

Alarm! Net t cartesius en het berlage gesproken en die zijn echt allebei van plan om kinderen die in 1ste ronde plaatbaar zijn verklaard op vwo niveau te weigeren als zij geen 545 hebben gehaald! Daarmee negeren ze de kernprocedure!! Ze gaan plaatsbaar bevonden kinderen alsnog afwijzen na uitloting elders als de cito ze niet bevalt!!! Iemand moet dit tegenhouden! Vsa? Oco? Gemeente?
E (Amsterdam centrum)
op 04/04/2014 naar 09:16   

Zullen we een jaarlijkse prijs uitreiken aan de school die het slechtst omgaat met aangemelde leerlingen? Waar is de loting het zwaarst? Waar hebben ze nog veel voorrangsleerlingen? Waar zijn veel leerlingen afgewezen? Welke school hult zich in stilzwijgen en wacht.tot het laatste moment? Hoe gaat de school om met afgewezen en uitgelote leerlingen?
Op al deze punten gooit het Spinoza hoge ogen ... May I have your votes please?
E (Amsterdam centrum)
op 04/04/2014 naar 09:13   

Heel opvallend dit jaar is de totale stilte vanuit de politiek. Geen wethouder (afgetreden), ook geen burgemeester die de schoolbesturen aanspreekt. Ook echte uitbreiding van capaciteit is uitgebleven. De paar extra klassen waren in feite al voorzien dus dat is meer voor de bŁhne dan dat er echt iets is gebeurd.
Heel veel sterkte aan alle ouders en kinderen die de komende week een andere school moeten kiezen omdat ze niet welkom zijn op de school van de eerste keuze.
E (Amsterdam centrum)
op 04/04/2014 naar 09:10   

@Menno: dank voor je bijdragen hier, heel nuttig! Schandalig dat het Osvo koppeling met de gegevens in ELKK saboteert, dankzij de inspanningen van VSA en OCO is er gelukkig wel transparantie maar dat kan zoveel beter.
@Pa: er zijn meer scholen in Amsterdam naast de drie 'oude' categorale gymnasia. Het klopt dat zij als eerste voorzichtig transparant werden over aantal aanmeldingen, maar de echte ontsluiting van zoveel mogelijk aanmeldgegevens hebben we te danken aan VSA en OCO.
In andere steden zijn inmiddels ook lotingen, maar daar zijn de aantallen niet zo absurd als in Amsterdam. In andere steden is ovigens volstrekt geen transparantie over aanmeldgegevens en lotingprotocollen en zo.
T (Adam)
op 04/04/2014 naar 09:07   

Het bericht van menno van oco lijkt aan te geven dat daar toch iets is misgegAan! In elkk dus... Wie belt t spinoza? Dan weten we het...
Pa (Adam)
op 04/04/2014 naar 08:55   

Hebben Nicolaas en Spinoza niet gewoon alle kinderen van wie ze nog niet wisten waar ze kwamen ivm te lage citos dubbel meegeteld in widget? En bv sport in sportklas en gewoon vwo? Nogmaals, de gemeente haalt de info uit elk: dat is een door de basisscholen controleerbaar systeem waarin alle kinderen moeten staan, dus dat kan niet mis gaan.
R (Amsterdam)
op 04/04/2014 naar 08:43   

Wat een ellende, ik ga er toch van uit dat alle scholen op de scholenmarkt heel goed gaan aangeven hoeveel plek ze nog hebben. Eigenlijk zou je op die markt moeten kunnen inschrijven. Dan zou iedereen de verantwoordelijkheid moeten nemen dat de kinderen geplaatst kunnen worden op een school die ze willen. (het is immers al beperkte keuze) Nu gaat iedereen heen en weer rennen, ik vind loten in de 2e ronde kan absoluut niet. Ik heb ook alles geteld gisteravond en kom op veel hogere cijfers, wel 660 uitgeloten en dan weet ik nog niet de afgewezen kinderen. Maar goed dit schijnt dus niet te kloppen. Overigens is 518 en 200 ook heel veel en ik noem het nog eens 262 in de havo/vwo afdeling met rond de 80 plekken over.
RS (A'dam)
op 04/04/2014 naar 08:38   

Hooguit 1 extra klas, rest uitgeloot, afgewezen, verschoven, .... Wishful ***** waarschijnlijk...
T (Adam)
op 04/04/2014 naar 08:29   

Voor 43 kinderen? Daar heeft t gebouw geen plek voor. Staat ook niets over op de site. Bang dat ze niet verder hebben gekeken dan alleen die 11 ath uitlotingen...
RS (A'dam)
op 04/04/2014 naar 08:21   

Je begint bijna te hopen dat bv Nicolaas toch nog iets heeft geregeld. H/V klopt wel (zo goed als), wie weet nog iets gedaan voor de VWO kids?
T (Adam)
op 04/04/2014 naar 08:14   

Ok! Dank! Spinoza en nicolaas kloppen iig niet en er zijn meer grote verschillen...
RS (A'dam)
op 04/04/2014 naar 08:11   

@T, wb uitlotingen/afwijzingen GvdV, dit klopt wel, stond ook zo in de brief die we ontvingen mbt uitloting. 9 kinderen waren blijkbaar afgewezen.
T (Adam)
op 04/04/2014 naar 08:11   

Menno het is goed dat de gemeente een mail heeft gehad met get verZoek tot t toeveogen van de aantallen afgewezenen, maar heb je ook gevraagd om de juiste aantallen uitgelotenen? Die kloppen nl niet! Ook t aantal beschikbare plaatsen volgens gemeente klopt niet. Zijn daar oon vragen over gesteld?
RS (A'dam)
op 04/04/2014 naar 08:10   

Verwacht ook dat gemeente overzicht ok is, deze is immers gebaseerd op ELKK, dus daar kunnen ze ook zien hoeveel kinderen nu nog niet geplaatst zijn. Daar hebben ze het aanbod op gebaseerd, mag je hopen. Blijft wel heel triest dat veel scholen niet genoeg info bieden. Vooral in de schimmige periode na sluiting inschrijving tot het moment van publicatie nog beschikbare plekken. Denk zelf ook dat widgets het niet duidelijker hebben gemaakt....
Pa (Adam)
op 04/04/2014 naar 07:58   

VSA en OCO kloppen zichzelf nu een beetje teveel op de borst: een deel van gymnasia publiceeert al sinds 2003 lotingsgegevens op de website. Ruim voor vsa en OCO. Ook loten ze al sinds 2002 met een notaris een een protocol. Dit alles is overgenomen door de Kp, maar de transparantie komt dus met name door de inspanningen van de gymnasia hierin, niet door vsa. Erger nog: de widget lijkt dit jaar voor extra chaos te zorgen: het overzicht van de gemeente klopt al jaren. Waarom zou dat nu niet zo zijn? Omdat we ons blind staren op door de conciŽrge ingevulde gegevens in een widget.
Menno van de Koppel (OCO) (Amsterdam)
op 04/04/2014 naar 00:47   

Vanavond heb ik een mail gestuurd naar de gemeente met verzoek ook het aantal afwijzingen te publiceren. Hopelijk morgen meer duidelijkheid.
T (Adam)
op 04/04/2014 naar 00:44   

Menno dank voor je reactie. Dit betekent toch ook dat de cijfers op de site naar de brugklas van de gemeente niet kloppen. Gegevens waar mensen de komende week op gaan bouwen!? Moeten mensen daarvoor niet gewaarschuwd worden? Niet iedereen is zo mondig of sceptisch of oplettend als de mensen hier en t kan toch niet zo zijn dan mensen bijvoorbeeld niet weten dat er nog havo plek is op berlage? Ik noem maar een voorbeeld. Kunnen jullie niet een berichtje plaatsen over dat mensen vooral ook de scholen van hun tweede ronde keuze nog even zelf benaderen in plaats van uitgaan van het overzicht met beschikbare plaatsen? Omdat dat niet lijkt te kloppen?
Menno van de Koppel (OCO) (Amsterdam)
op 04/04/2014 naar 00:31   

Helaas zijn de cijfers verwarrend. Wat is er aan de hand?

Ieder jaar wordt door druk van VSA en OCO de zaak een klein stapje transparanter, maar het is nog steeds te weinig. Sinds een paar jaar publiceren de scholen die met lotingsdruk te maken hebben aanmeldcijfers op hun websites die afgelopen jaren door VSA en OCO werden overgenomen. Dit jaar hebben we de 'widget' gebouwd die door boven verwachting veel scholen is gebruikt. Daarbij werden de standen door de scholen zelf ingevoerd. Een poging om de widget te koppelen aan het elektronische loket ELKK (waar alle schooladviezen, citoscores en aanmeldingen in worden ingevoerd, het 'officiŽle' kanaal van gemeente en schoolbesturen) is gestrand op een veto van de OSVO (koepel schoolbesturen). Gelukkig deden toch veel scholen individueel mee. Zo enthousiast zelfs dat de gemeente officieus klaagde dat de widget wel goed bijgehouden werd maar ELKK achter liep (uiteindelijk moet alles natuurlijk wel netjes in ELKK worden vastgelegd omdat de aanmelding en uiteindelijk ook de toelating van leerlingen via ELKK verloopt).

Er waren een paar scholen die wel cijfers publiceerden op de eigen site maar niet de widget invulden: Calandlyceum en Caland2, Cartesius, MLA, Spinoza en Fons Vitae. De laatste twee hebben op het einde de gegevens wel zelf bijgewerkt. Na afloop van de (1e) aanmeldperiode hebben we de scholen gevraagd om ook het aantal afwijzingen te registreren. Dat heeft slechts een klein aantal scholen gedaan. Het 4e gymnasium heeft bijvoorbeeld op de website staan dat er niet geloot hoeft te worden, maar onze mails of dit is opgelost door klassen te vergroten of door leerlingen af te wijzen is (nog) niet beantwoord. Het Calandlyceum meldt op de website dat 1 extra klas is gevormd maar dat verklaart niet het verschil van in totaal 76 plaatsen met de eerder van de Calandsite overgenomen cijfers.

Dus ja, ik begrijp de klacht van 'amateurisme', het is ergerlijk dat de gegevens onvolledig en onbetrouwbaar zijn. Behalve 'amateurisme' is dit ook een strijd om openheid. Transparantie is een belangrijk onderdeel in de strijd om het onderwijsaanbod beter af te stemmen op de vraag. Hopelijk komt het aantal afwijzingen nog boven water zodat duidelijk wordt hoe groot het probleem werkelijk is.
K (Amsterdam)
op 04/04/2014 naar 00:15   

@Zonne Van 68 naar 25 plekken. Waar zijn die 43 plekken gebleven? O wacht even die zijn vast voor die 43 uitgelote maar niet meegetelde leerlingen van het Nicolaas?
Mariette (Amsterdam)
op 04/04/2014 naar 00:06   

@Ander I. Ik heb de mensen op school persoonlijk gesproken en er wordt komend schooljaar Grieks en Latijn aangeboden. Het is nieuw en staat ergens in kleine letters ook vermeld.
Mariette (Amsterdam)
op 04/04/2014 naar 00:05   

@Ander I. Ik heb de mensen op scholol persoonlijk gesproken en er wordt komend schooljaar Grieks en Latijn aangeboden. Het is nieuw en staat ergens in kleine letters ook vermeld.
Zonne (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 23:52   

Op het overzicht van de gemeente staan heel andere cijfers. zo vreemd. Mijn oog viel op het cosmicus omdat wij daar hebben gekeken voor de havo kansklas en wist dat daar nog zeker plek was. in het overzicht staan daar helemaal geen plekken genoteerd, in de widget: avo 22 plaatsen beschikbaar , havo-vwo 30 plaatsen beschikbaar, vwo (atheneum)16 plaatsen beschikbaar. Ook raar. ik ga echt twijfelen of ik het wel goed zie staan of dat de stress van afgelopen weken een paar hersencellen hebben beschadigd....tsss.
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 23:46   

Wat een flut werk. Ben d'r klaar mee. Als iedereen die voor ons zou moeten opkomen: vsa/ oco en gemeente zoveel fouten maken steeds dan geef ik t op. Waarom gaan er niet kloppende cijfers naar de burgemeester, waarom neemt de vsa niet kloppende info gemeente over?? Ik stop d'r mee.
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 23:43   

Vsa dat klopt niet!! Die 518 klopt niet! Er ontbreken alleen al 43 uitgelote vwo ers van t Nicolaas in t overzicht met uitlotingen! Neem toch niet zo klakkeloos over en bekijk je eigen forum!
L (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 23:17   

@ilse: Idd, zo wordt de omvang van dit grote probleem verdoezeld! Jaar in jaar uit! Met dit jaar als TOPPER! Het kan de schoolbesturen werkelijk niks schelen...prachtig vinden ze dit; hķn klassen zitten al binnen een paar inschrijfdagen vol. De rest is hun probleem niet, denken ze.
Ilse (Adam)
op 03/04/2014 naar 23:11   

VSA twittert net dat er 518 kinderen zijn uitgeloot en 200 kinderen zijn afgewezen. In totaal zoeken dus nog 718 kinderen een plek in de 2e ronde.
B. (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 22:59   

Er staat ook 71 uitgelote VWO kinderen maar ik heb er 143 geteld en dan weet ik nog niet eens hoeveel afgewezen kinderen en nog bijkomen. Klopt nog niets van. Ze hebben bij de "extra plaatsen" aan lapwerk gedaan. Er is niets echt veel substantieels bijgekomen. Ik heb niet het gevoel dat de situatie serieus wordt genomen. Laten we hopen dat het overzicht aan plaatsen nog incompleet is....
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 22:58   

Ik ben in staat morgen mijn hele dag te besteden aan het opstellen van juiste overzichten incl afgewezen leerlingen. Als ik die vervolgens op een zinvolle plek kan laten plaatsen...
Marie (Amsterdam. )
op 03/04/2014 naar 22:58   

Er gaan kinderen aangemeld worden voor plaatsen die er helemaal niet zijn. Hoe gaan we dat die kinderen uitleggen?
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 22:55   

Ik zie t al op site caland 2,staat dat ze nog 7 plaatsen hebben voor havo vwo of 7 plaatsen vwo. Of dus. Niet en. Maar iemand bij de gemeente denkt dat t woordje "of" betekent dat je de twee getallen bij elkaar moet optellen. Er staat wel op de site dat ze bij voldoende aanmeldingen evt nog een klas willen maken, maar hoe dat leidt tot de nu gemelde aantallen is mij een raadsel.
Ilse (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 22:52   

Ze kunnen toch zelf ook op het OCO overzicht kijken. Dan zien ze vanzelf dat het niet klopt. En ik vind het principieel onjuist om de afgewezen kinderen niet mee te nemen in het overzicht. Dat zijn er inmiddels best veel. Zo wordt de omvang van het probleem verdoezeld
K (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 22:49   

Hun info schijnen ze uit het elektronisch loket te halen en bij de scholen zelf. Maar het klopt gewoon niet. Inderdaad zooo slordig
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 22:45   

@k maar dan nog, hoevkomen ze dan bij 14 beschikbare plaatsen op caland? Tis niet zo dat dat gisteren nog wel klopte....
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 22:43   

En die aantallen Bij het gerrit? 26 uitlotingen ipv de aangekondigde 37? Dan zouden er dus 11 kids zijn afgewezen. Beetje veel lijkt me.
K (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 22:41   

Volgens de gemeente zouden er nog 14 plekken H/V zijn op Caland 2. Terwijl er volgens het OCO juist 11 kinderen uitgeloot moesten worden. Het Caland 2 wordt niets eens genoemd in het overzicht van uitlotingen. Ik denk dat de info gewoon nog niet compleet is.
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 22:36   

Precies. Wat een flut weer. Amateurisme. En dat bij zoiets stressvolscen belangrijks.
Ilse (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 22:33   

En waar zijn de 43 uitlotingen of afwijzingen voor de vwo plusklassen van het Sint Nicolaas gebleven in het overzicht? Ze hebben alleen de 11 uitlotingen voor de reguliere vwo klas geteld. Terwijl die 43 kinderen toch ook ergens gaan inschrijven straks.
K (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 22:31   

@Ilse Je hebt inderdaad gelijk. Ik kom bv bij het Nicolaas op 111 uitlotingen
Marie (Amsterdam. )
op 03/04/2014 naar 22:31   

Gemeente site klopt niet. Pieter Nieuwland extra klassen havo/vwo?? Dit staat er op hun site:
' Er is nog plaats in de vwo+ en de vwo-klas. Daarnaast zijn er nog volop plekken voor havoleerlingen op de Linnaeushof.'
Voor Havo/vwo zijn er nu volgens OCO-telling in Amsterdam nog 82 plekken voor 262 kinderen. Op naar de uitloting no. 2. En daarna?
Marie (Amsterdam. )
op 03/04/2014 naar 22:31   

Gemeente site klopt niet. Pieter Nieuwland extra klassen havo/vwo?? Dit staat er op hun site:
' Er is nog plaats in de vwo+ en de vwo-klas. Daarnaast zijn er nog volop plekken voor havoleerlingen op de Linnaeushof.'
Voor Havo/vwo zijn er nu volgens OCO-telling in Amsterdam nog 82 plekken voor 262 kinderen. Op naar de uitloting no. 2. En daarna?
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 22:29   

Mee eens Ilse. Plaatje is niet compleet en lijkt niet accuraat.waar moet je als ouder nou op varen? Die 7 havo plekken op berlage bijvoorbeeld, hoe moeten mensen nou weten dat die er zijn als ze niet in dat overzicht staan!
Ilse (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 22:26   

Het is trouwens vreemd dat de afgewezen kinderen niet worden meegenomen inzet overzicht vd gemeente want die kinderen moeten toch nog ergens geplaatst woeden in de 2 e ronde.
Ilse (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 22:22   

Sint Nicolaas had in het overzicht van OCO 58 uit te loten kinderen voor havo/vwo In het overzicht vd gemeente zijn dat er idd nog maar 40. Lijkt een wat geflatteerd overzicht dat vd gemeente
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 22:22   

Dat zou kunnen ,maar Ik durf er niet op te vertrouwen dat t overzicht klopt.
K (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 22:19   

Het zal wel te maken hebben met het aantal afgewezen leerlingen. Die worden niet meegeteld bij de uitlotingen
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 22:12   

Ik bedoel t aantal uitgelote vwo ers op Nicolaas en Spinoza, dat zouden er toch veel meer moeten zijn?
T (Adam )
op 03/04/2014 naar 22:11   

Weet iemand trouwens hoe t zit met t aantal vwo uitlotingen op Spinoza en t Nicolaas? Die aantallen in t overzicht van de gemeente zijn zoveel lager dan de aantallen die tot nu toe werden aangegeven. Wat is daar veranderd? Of klopt t overzicht van de gemeente niet?
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 22:09   

@r Wat jammer dat die havo/vwo plekken van het pn op de hof zijn, wij vonden juist het hoofdgebouw zo leuk. En wat gebeurd er met de vwo'ers na de brugklas? Switchen die dan naar de hoofdlocatie?
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 22:06   

@e het cartesius heeft dat aan te telefoon gezegd en ook het berlage zei het vandaag! Dat ze alleen kinderen willen met 545 of hoger! Bij Pieter n staat ergens "heb je vwo advies en bijbehorende citoscore dan ben je welkom .... Etc". Die score zou er niet meer toe moeten doen, tenzij ze daarmee alleen duiden op afgewezen leerlingen en niet op uitgelote leerlingen. Ik ga morgen maar ff bellen
E (Amsterdam centrum)
op 03/04/2014 naar 22:02   

@T: dat klopt. Ik zie overigens bij het Cartesius en bij het PNC niet staan op de website dat 545 vereist is in de 2e ronde.
Betekent wel dat de categorale gymnasia uitsluitend leerlingen hebben met 545 en hoger waar je op de havo/vwo scholen ook nog een kans hebt op het vwo met een Cito score iets lager dan 545.
RS (A'dam)
op 03/04/2014 naar 22:02   

Die twee h/v klassen op het PNC 2 zijn ook apart. Dit is volgens mij De Hof, die zich juist speciaal als havo wilt profileren. Daarbij ben ik daar geweest en is het heel klein en konden ze maximaal 4 nieuwe klassen huisvesten voor dit jaar (dat zijn de havo klassen) en dan moeten ze ook al volgend jaar ergens anders heen.... Jammer dat er geen extra info op de site staat.
K (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 22:02   

Ik vind het wel erg verwarrend hoor de verschillen in informatie op de site van de scholen en van de gemeente
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 21:59   

@ilse ik zou ff checken bij Pieter n want volgens hun site hebben ze allen plek voor havo of voor vwo . Niet voor het dubbeladvies.
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 21:58   

@E als je in eerste ronde afgewezen was dan klopt dat! Maar ik heb het over in eerste ronde plaatsbaar bevonden maar uitgelote kinderen....
K (A)
op 03/04/2014 naar 21:57   

De zusterscholen zijn HLZ en het Herman Wesselink College in Amstelveen
Ilse (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 21:56   

Ik blijf het aantal havo/vwo plekken mager vinden. het lijken er wel veel maar het zijn allemaal losse plekjes hier en daar. Alleen PNC en Ijburgcollege lijken echt extra klassen gemaakt te hebben. De plekken bij Buitenveldert zijn niet serieus te nemen als er geen vwo is om naar door te stromen.
E (Amsterdam centrum)
op 03/04/2014 naar 21:53   

@T: als je in de eerste ronde aanvullend getoetst bent en je bent afgewezen voor het niveau dan kun je in de 2e ronde geen recht mee doen op dat niveau. Je bent niet automatisch toelaatbaar met een Cito > 545 op het vwo, overleg met de basisschool is verplicht en bij de categorale gymnasia is een aanvullende toets verplicht. De laatste eis hebben de havo/vwo scholen inderdaad niet in de scholengids staan.
T (Adam )
op 03/04/2014 naar 21:51   

Gefeliciteerd r! Ook ik blijf me bemoeien / meelezen. Dit moet idd anders.
RS (A'dam)
op 03/04/2014 naar 21:51   

Ja hoor, naar een andere school daarna. Dit staat op website CSB:
Voor leerlingen met Havo/Vwo advies

Ook leerlingen met een Havo/Vwo advies kunnen zich bij ons aanmelden.
Hoewel de CSB geen Vwo mogelijkheden heeft in het 2e leerjaar, zijn er afspraken met zusterscholen, zodat leerlingen die Vwo-waardig zijn na het brugklasjaar hier een gegarandeerde plek krijgen en hun opleiding op het Vwo kunnen vervolgen.

Lijkt alsof ze het dit jaar niet voor elkaar hebben gekregen en daarom maar tijdelijke "oplossingen" hebben bedacht. Wellicht in de verwachting dat veel h/v kinderen havo gaan doen....

Grote vraag is: welke zusterscholen zijn dat?
Z (A'dam)
op 03/04/2014 naar 21:50   

CSB had toch tot vorig jaar ook nog een atheneum, of vergis ik me nou?
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 21:50   

@E dat is zo in de eerste ronde. Als je in de eerste ronde plaatsbaar was als vwo er met een citoscore 543, dan ben je ook in tweede ronde plaatsbaar, een school mag dan niet meer eisen dat je 545 hebt of hoger, tenzij dit in scholengids aangekondigd was. Dat hebben Pieter n en berlage en cartesius niet gedaan, dus ze kunnen deze eisen nu niet stellen. Is tegen kernprocedure.
R (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 21:49   

Ik kan me juist voorstellen dat in Ronde 2 alles verschuift. Uitgeloten met havo advies die voor havo/vwo gingen gaan nu misschien wel voor havo. Kinderen die tegen vwo aanzaten gaan proberen voor VWO want meer plek. etc etc. Ik blijf dit ook volgen, het groene blokje bij het Fons betekende idd ingeloot, ook de brief is binnen, dus ik hoef zelf niet meer maar leef enorm mee met alle anderen. Maar dit moet en kan anders. Laten we het aub niet laten zitten. Ik ben overigens heel erg uitgeput, duurt nog een poos voordat de stress er uit is.
RS (A'dam)
op 03/04/2014 naar 21:45   

Zie ook H/V plekken bij CSB (1 klas), hadden ze eerst niet. Gaan ze dan echt ook VWO bieden na de eerste of moeten die kinderen ook weer ergens anders instromen?
E (Amsterdam centrum)
op 03/04/2014 naar 21:40   

In de kernprocedure staat dat je voor vwo automatisch toelaatbaar bent met een Cito score van 545 of hoger. Tussen 540 en 545 is overleg met de basisschool verplicht, daaronder is aanvullend onderzoek verplicht. Verschil is dat de categorale gymnasia standaard melden dat in het overleggebied (
RS (A'dam)
op 03/04/2014 naar 21:28   

Bij mij werkt het ook op tablet, niet op laptop. link vmbo-t/vwo:

site gemeente Amsterdam publish/pages/468529/beschikbare_plekken_2eronde_2014_vmbo-t_tm_vwo.pdf
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 21:24   

Nou begint Pieter Nieuwland op hun site ook al over passende Cito scores voor bij het vwo advies. Wat is dat toch met die scholen. Dat kan niet in de tweede ronde, daarbij moeten ze kijken naar de plaatsing/toelaatbaarheid in ronde 1.
T (Adam )
op 03/04/2014 naar 21:19   

Gefeliciteerd Jenny! En idd Mla is te gek. Wij zijn heel blij dat we daar heen mogen...
Jenny (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 21:17   

Vandaag een brief van het Spinoza gehad en ingeloot!!
Wij zijn onwijs blij en opgelucht voor mijn dochter!
Succes voor degene die de 2e ronde ingaan of nog op bericht wachten!
Ik blijf lezen op het forum en op Twitter en zal mee doen met alle acties om dit te voorkomen in de toekomst voor overige leerlingen!

Ik had alvast omdat ik in de stress zat al contact opgenomen met het MLA en ik kan de school echt aanraden ben er dinsdag ochtend geweest en heel goed begeleid en geÔnformeerd.

Succes allemaal!
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 21:17   

Ik zit op iPad en links doen t bij mij....
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 21:16   

IJburg heeft extra plek havo vwo gemaakt. Zo lijkt het! Pieter Nieuwland snap ik niet: op hun site staat dat ze alleen havo plaatsen hebben, in overzicht staat ook nog veel bij h/vwo. Als ze echt die havo vwo plaatsen erbij hebben zou dat te gek zijn. Leuke scholl! Berlage, daarvan missen de 7 plaatsen havo. Die zijn er wel. Verder lijkt havo in tweede ronde wel ruimte te hebben, maar havo vwo echt te weinig. Als je comenius en Reigersbos van de beschikbare plaatsen afhaalt (en dat doe ik maar even) houd je er 235-70 over. Das niet genoeg. Succes en sterkte allemaal!!!!
RS (A'dam)
op 03/04/2014 naar 21:08   

Ja, is zelfde als \naardebrugklas. Die links doen het dus niet. Blijkbaar heeft toch iemand het gezien....
K (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 21:07   

Links op de site werken alleen nog niet
K (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 21:06   

amsterdam.nl/onderwijs-jeugd/voortgezet-onderwijs
RS (A'dam)
op 03/04/2014 naar 21:05   

Overzicht zou toch op die \naardebrugklas pagina komen? Zie daar geen links... Weten jullie waar je moet zijn?
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 20:59   

Dat is waar zonne! Ik ga naar het overzicht kijken!!
Zonne (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 20:57   

Overigens, wel verfrissend om ook een bericht van een school hier te lezen. Welkom bnc. Ongetwijfeld lezen nog meer scholen hier mee, denken jullie niet ook?
F (Amsterdam west)
op 03/04/2014 naar 20:55   

Het overzicht staat op de site van de gemeente. Het lijkt toch wel of er veel plaatsen bijgekomen zijn. Ruim 1300 plekken voor vmbo T tm vwo. Ik hoop dat er iets bijzit voor jullie!
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 19:23   

Rs: maar zelfs dan mogen ze in tweede ronde geen aanvullende eisen stellen tenzij ze dat aankondigen in die scholengids. En dat hebben ze niet gedaan.
B. (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 19:09   

Bij het Cartesius hebben ze alleen nog een aantal plekken voor Atheneum of Gymnasiumleerlingen. Staat op hun site.
RS (A'dam)
op 03/04/2014 naar 19:00   

Probeer alleen maar verklaringen te vinden... Wellicht is het zo dat ze nu alleen nog maar Gym plekken hebben en daarom die eis stellen, anders kunnen ze geen echte gymnasium klassen bieden? Weet dat ze bij het Berlage motiveringsgesprekken hebben gevoerd en naar aanleiding daarvan hebben kunnen zien wat voor klassen ze kunnen vullen en waar er nog plek is....
T (Adam )
op 03/04/2014 naar 18:46   

Het mag dus ook helemaal niet. Het is niet conform de kernprocedure. Daarmee is alles gezegd! Ze mogen het niet zo doen!
Ander I (Centrum)
op 03/04/2014 naar 18:44   

Ik ken een kind dat dit jaar niet naar het Vossius kon met score 543,en vwo-advies, wel automatisch geplaatst in de Berlage-gym-klas in de 1ste ronde...dan is het toch heel raar dat deze voorwaarden niet gelden voor de 2 de ronde op dezelfde school?!
B. (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 18:39   

Lijkt me helemaal goed en terecht als het volgens de mij bekende kernprocedure zou gaan maar waarom heb ik dat dan gisteren zelf ter plekke bij het Cartesius en iemand anders dat vandaag ook bij het Berlage gehoord? (Zie vandaag op dit forum) Ter plekke slecht geÔnformeerde conciŽrges die precies hetzelfde zeggen? Ik hoop het maar.
Zonne (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 18:38   

"De groei van leerlingen in het voortgezet onderwijs in Amsterdam was voorzien en schoolbesturen gewaarschuwd door de gemeente, aldus Wethouder Ossel nav vragen D66 in gemeenteraad. Lees meer @ Het Parool 3 april 2014 p.16 (ik zag het bericht op de oco facebook pagina)
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 18:33   

@b die hebben we aan de telefoon/ mondeling gehoord van medewerkers. Ik van berlage, iemand anders hier van cartesius. Beide vallen onder zelfde bestuur. Schande. Ik ga dr werk van maken. Niet accepteren mensen! Mag nl gewoon niet!
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 18:30   

Geplaatst in eerste ronde en uitgeloot is geplaatst in tweede ronde punt uit! Tenzij expliciet anders aangekondigd in die scholengids. En zelfs dan moet men testen/ een test toestaan in tweede ronde als ik t goed heb. Mijn hemel mensen. Lezen! Ook als je een kind hebt met een score 545 of hoger. Pfff
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 18:26   

Exact o, dat is nl alleen in de eerste ronde zo rs! Tenzij de eis en het daarbij horende eventuele toetsen aangekondigd is in de scholengids. Dat is bij beide scholen niet het geval. Het is gewoon verboden. Lees aub de stukken!
O (Adam)
op 03/04/2014 naar 18:22   

Scholen zijn verplicht de acceptatie van de eerste ronde over te nemen: uitgeloot bij Ig betekent dusdat je automatisch toelaatbaar bent op Berlage en Cartesius. Staat in Kernprocedure, blz 43 onderaan.
B. (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 18:20   

Ik vind het een grote schande. Waar heb je deze regels gevonden? In ieder geval ben ik ervan overtuigd dat het merendeel van de ouders hier niets vanaf wist. Dit soort regels hoort duidelijk geÔnformeerd te worden aan de doelgroep in bijvoorbeeld de scholengids en op de website van de bewuste school als je geen verborgen agenda hebt. En als je deze regels in de eerste ronde niet hanteerde dat zomaar veranderen in de tweede ronde om het imago van je school te verhogen? Dat de categorale Gymnasia dit hanteren wist ik, maar deze draai van 'gewone' scholen op dit moment vind ik ongelofelijk.
F (Amsterdam )
op 03/04/2014 naar 18:09   

Het enige dat je kan doen is misschien je kind zelf meteen maandag laten testen
Dat werd ook als advies gegeven in de eerste ronde.
Je kind laten testen voor het inschrijven zodat je niet een ronde zou missen
Het is dan wel op eigen kosten...

Succes!
S (Amsterdam (centrum))
op 03/04/2014 naar 18:08   

Ik snap niet waarom jullie zo verbaasd zijn over die 545 grens. Ieder gymnasium heeft dat toch dit jaar gedaan? Ook op het st Nicolaaslyceum moest je een Citoscore van 545 hebben wanneer je een plaats wilde in de gym klas. Waarom zouden zij nu deze criteria niet mogen hanteren voor deze klas?
RS (A'dam)
op 03/04/2014 naar 17:59   

Vanaf dit jaar is er een andere werkwijze mbt VWO adviezen: "Voor het overleggebied VWO (vwo-advies met een cito-score tussen
539 en 545) geldt de volgende afspraak. Het staat een VO-school vrij om een leerling met een vwo-advies in het overleggebied aanvullend te toetsen." Dus niet meer overleg met school, zoals bij andere adviezen wel is vastgelegd. Aangezien ze in deze fase niet meer toetsen, kunnen ze zich denk ik hierop beroepen. Deze scholen zijn niet verplicht de eventuele acceptatie van uitgelote school over te nemen. Daarbij, de tweede inschrijfperiode is heel kort, ook geen tijd voor aanvullend toetsen ed.
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 17:47   

Dank je menno! Dat vermoeden had ik in eerste instantie ook. Heb je overigens de berichten over cartesius en berlage gezien? Over het alleen willen aannemen van vwo 545 kinderen?
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 17:43   

Wat goed dat je contact opnam met oco. Wat bevestigden zij precies? Dat die scholen dat van plan zijn of dat dat niet mag? Wat gaat het oco hier mee doen? Zal morgen ook naar ze bellen. Hoe moeten we dit verder oplossen? Ik denk ook even bellen naar die nummers van de gemeente die in de kernprocedure staan en hen de scholen op de vingers laten tikken. Verder moeten ouders die daar inschrijven goed informeren en een afwijzing niet accepteren. Daar kan je mee naar de rechter namelijk. Verder misschien eisen dat je bij evt loting aanwezig kan zijn?
Menno van de Koppel (OCO) (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 17:40   

Fons Vitae blijkt de vermelde 31 leerlingen niet te hebben afgewezen maar toch te hebben uitgeloot, medewerker bleek onze widget verkeerd te hebben ingevuld.
RS (A'dam)
op 03/04/2014 naar 17:37   

@T, heeft niet zo heel veel zin om nog een H/V klas bij De Nieuwe Havo te maken. Ze hebben geen VWO afdeling, die ene klas is echt een VWO kansklas, waarvan blijkbaar maar een paar doorstromen naar Hyperion. Je hebt er ook niets aan als je aan einde van het jaar duidelijk een VWO kind bent en nergens heen kunt....
B (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 17:34   

Hoorde gisteren op het Cartesius hetzelfde verhaal (als dat van Berlage) van de conciŽrge (ook van hogerhand geÔnstrueerd) dat de open plekken VWO nu alleen nog maar zijn voor kinderen met een score van 545 of meer. Heb ze ook gewezen op de kernprocedure en dat dat niet mag en het OCO geÔnformeerd die dat ook bevestigde. Cartesius en Berlage hebben hetzelfde schoolbestuur (Esprit). Scholen en besturen die dergelijke discriminerende en hoogst onsympathieke zelfgeschreven regels ter plekke bedenken over de ruggen van uitgelote kinderen vallen wat mij betreft volkomen door de mand. Wij zouden niet eens meer willen!
Bernard Nieuwentijt College (Monnickendam)
op 03/04/2014 naar 17:34   

Op 15 minuten vanaf Buikslotermeerplein en 20 minuten vanaf CS met de bus staat het Bernard Nieuwentijt College in Monnickendam. Wij hebben nog plek voor leerlingen VMBO-T / HAVO-kans / HAVO. Kom op woensdag 9 april vanaf 15.00 uur bij ons langs. bnc.nu // 0299-658383.

Digtaal onderwijs in een groene omgeving!
Mk (Msterdam)
op 03/04/2014 naar 17:29   

Wij hebben wel brief van spinoza gekregen, en die zijn gisteren verstuurd zeiden ze. Geval van trage post? Flauw dat ze dan niks zeggen idd....
K (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 17:25   

Dank je!
Sanne (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 17:24   

Ja, de brieven zijn gisteren verstuurd. Je zou er een telefoontje aan kunnen wagen (als er nu nog wordt opgenomen)... Sterkte in ieder geval met het wachten.
E (Amsterdam centrum)
op 03/04/2014 naar 17:21   

Ik vind het ronduit schandalig hoe het Spinoza met leerlingen omgaat die zich hebben aangemeld, echt nergens voor nodig om zo schimmig te doen en zo lang te wachten met communicatie!
K (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 17:17   

@Sanne Op hun website staat uiterlijk 4 april maar ik hoor om me heen en lees op deze site dat er al mensen zijn die een brief hebben ontvangen.
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 17:06   

Als dat nodig is?? Dat lijkt mij nodig!!! Waarom wachten ze zo af? Laat ze het gewoon aanbieden! Er is plaats tekort!!!
Lies (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 17:04   

Zie dat de Nieuwe Havo 2 extra Havo klassen heeft gemaakt op de OCO site. Men vertelde mij daar dat ze evt ook een 2e Havo/Vwo klas zouden maken indien nodig.
Sanne (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 17:01   

@K: als je nog niets heb gehoord van het Spinoza, zou ik even bellen. Morgen zijn al weer informatiemiddagen voor een eventuele tweede ronde. Moet je je ook even op kunnen instellen... (hopelijk niet natuurlijk).
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 16:59   

@R het kan natuurlijk zo zijn dat ze eerst dachten te moeten gaan loten en dat toen de uitslagen van de nio nog zijn binnengekomen. Maar het blijven er wel veel zeg! Ben het met je eens dat deze verwarrende communicatie overal niet goed werkt voor het vertrouwen...
R (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 16:59   

Overigens raad ik net als T ook het MLA aan. Ben ik heel tevreden over. Goede communicatie , prettige docenten etc. Zij gaan ook uit van de stelling dat kinderen nog erg in ontwikkeling zijn en dus op een brede school kunnen doorstromen.
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 16:58   

Het schooladvies is leidend, maar als je cito en je nio te laag zijn dan kan je worden afgewezen. Ook als je in het cito overleggebied valt en het gesprek met de basischool is niet overtuigend voor de middelbare school kan je worden afgewezen.

Ik vermoed dat de ouders van de afgewezen kinderen dat liever niet zeggen en liever zeggen dat ze uitgeloot zijn... Kan ik me iets bij voorstellen.
R (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 16:56   

Wat een warboel allemaal. Ik heb vrijdag het Fons gebeld en te horen gekregen dat er afgelopen maandag geloot zou worden . Er waren 86 kinderen en nog 55 plekken. De andere plekken waren bezet met VWO adviezen en br en zusjes. Vreemd verhaal dus wat op de site staat. Het maakt natuurlijk ook allemaal enorm achterdochtig. En de communicatie verschilt ook zo tussen scholen.
Ko (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 16:54   

Heel tegenstrijdige berichten. In de klas van mijn zoon is een meisje uitgeloot op FV! En ik dacht dat het schooladvies leidend is, tenminste dat zeggen ze als de citoscore hoger is dan advies.
K (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 16:54   

Zijn er mensen die nog niets hebben gehoord van het Spinoza?
Z (A'dam)
op 03/04/2014 naar 16:48   

@Mariette Als het bij je kind past, zou ik zeker Vossius proberen: ouderwets streng en degelijk, maar de docenten hebben persoonlijkheid en er is veel aandacht voor muziek en cultuur. Het gebouw is een beetje oud, maar dat heeft ook wel weer zijn charme.
Ander I (Centrum)
op 03/04/2014 naar 16:43   

nav berichtje van Mariette, even gekeken op de site van Cosmicus, daar staat wel dat ze gym aanbieden maar in het oco-overzicht niet, staat alleen atheneum vermeld, klopt dus niet...
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 15:58   

Wat raar! Er staat echt iets anders op site OCO.
E. (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 15:57   

Hoezo niet geloot op het Fons....er is gewoon een notaris geweest die geloot heeft. Heb zelf de school gebeld....
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 15:50   

Ik zou die kinderen (van het Fons) die noodgedwonden vmbo/havo moeten gaan doen aanraden om naar het MLA te gaan. Die hebben vmbo op hoog niveau en goede doorstroommogelijkheden naar de havo/vwo klas. En een geweldig onderwijsconcept natuurlijk! ze hebben nog 30 plaatsen vmbo en 30 plaatsen vmbo / havo.
F (West)
op 03/04/2014 naar 14:59   

Ik denk idd dat de afgewezen kinderen van FOns dan ergens anders moeten kijken, zeker sneu, want daar lag hun focus helemaal niet
En een school geeft niet voor niets een HAVO advies
Ik hoop dat ze ergens een kans krijgen bij t/HAVO

Inderdaad rond het spinoza is het heel stil geweest

Ik vind dat er toch wel een groot verschil is hoe scholen daar in communiceren.
Sanne (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 14:38   

Vandaag bericht gekregen (via de post) dat dochter is ingeloot voor de gymnasiumklas van het Spinoza. Het kan ook zijn dat er niet geloot is (er waren "maar" zes overaanmeldingen en misschien is er ook nog aanvullend getoetst), maar sinds het sluiten van de inschrijvingstermijn heeft het Spinoza zich in stilzwijgen gehuld. Jammer dat er niet tussendoor wat meer informatie wordt gegeven over aanvullende toetsing, afgewezen leerlingen enz. Ouders snakken naar een beetje extra informatie... Wel heel blij natuurlijk dat mijn dochter ernaartoe kan. Nu kan ik ook een lans breken voor het Vossius (was ons backupplan). Zoon zit nu in de vierde daar en heeft een geweldige tijd. Het is wel een "ouderwetse" school, kinderen moeten van leren houden. Zeker een school voor muzikale kinderen! De muziekavonden daar zijn een genot om te zien. Veel bevlogen en goede docenten, die echt van lesgeven houden. Ik zou er zeker gaan kijken. Succes iedereen!
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 14:36   

Wat naar voor die afgewezen kinderen! Komen ze inderdaad in tweede ronde al snel op vmbo terecht. En de NIO wordt inderdaad vaak verkeerd afgenomen! Het is een individuele intelligentietest die niet in groepen afgenomen mag worden. Er zit ook een tijdsdruk in verwerkt. Ik heb psychologie gestudeerd met daarbij veel testconstructie en ik werk voor een testuitgever, je mag echt vraagtekens zetten bij uitslagen die in groepsverband verkregen zijn.
RS (A'dam)
op 03/04/2014 naar 14:33   

Berlage is juist een erg leuke school, zeker gaan kijken! Mijn oudste zoon zit daar, heeft het prima naar zijn zin, leuk team, betrokken bij leerlingen. Heel verdrietig voor al die FV kinderen die blijkbaar NIO test niet goed genoeg hebben gedaan, dit heb ik nog nooit eerder gezien. @F, ze kunnen niet doorstromen naar VMBO-T, want dat heeft FV niet! Dus niet meegeloot en komen in deze ronde dan ook niet meer in aanmerking voor Havo, dus nu op zoek naar een VMBO-T klas, waar ze wellicht nooit zijn gaan kijken ivm advies. Heel verdrietig!
G (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 14:29   

We hebben twee kinderen op het Berlage. De oudste kwam er na uitloting terecht, de jongste heeft er vol overtuiging voor gekozen. TTO is spannend, de gymnasium afdeling is in opbouw, maar met zeer enthousiaste docenten. Internationale sfeer. Ga er eens kijken!
Ro (Oost)
op 03/04/2014 naar 14:26   

Sommige 11 tot 12 jarige kinderen kunnen de druk niet aan, en score onder hun advies . Ook de nio toets doen ze slechter, dan verwacht. Dit heet faalangst, zeer treurig dat hun angst dan bevestigd wordt, en ze worden afgewezen. Ze zij nog heel jong . Nio toets wordt vaak in op de juiste manier afgenomen. Eigenlijk zou onderzoek moeten komen of de afgewezen kinderen terecht zijn afgewezen.
AMY (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 14:23   

Wow zoveel afwijzingen op het FV!? Bijzonder.

Verder hoor ik juist hele goede verhalen over het Berlage. De mensen die het afraden kennen de school vooral van een paar jaar geleden. Veel verbeterd sindsdien. Het was het alternatief voor mijn zoon als ie uitgeloot zou zijn...
F (Amsterdam West)
op 03/04/2014 naar 14:17   

Over Fons: ik denk dat die kinderen niet voldeden aan de criteria van automatisch toelaatbaar en/of ze de toets niet gehaald hebben...

Wel fijn dat ze niet hoeven loten
Ik denk dat deze kinderen dan automatisch door gaan voor vmboT en niet meer in de havo groep terecht komen.
Roosje (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 14:14   

Vossius is zeker een goede school. Cosmicus is ook heel goed! Tweedejaars leerling gesproken die erg tevreden was over zijn school ( m.n. vakken en leraren) Over Berlage hoor je minder positieve verhalen, zelfs door juf van de basisschool afgeraden. Veel succes!
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 14:11   

Jeetje, ik zie het! Hoe kan dat zoveel kinderen afgewezen? Hebben ze niet 'gewoon' de 33 minst scorende kinderen van de hele groep havo/hao-vwo afgewezen om zo loting te voorkomen? Dat zal toch niet? Maar t zijn dr wel werg veel!

Wel fijn voor de kinderen die niet hoefden te loten!
Cee (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 14:04   

Ik had vandaag een dunne brief via de post!
PP (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 13:56   

@Mariette; Vossius! Is zo'n goede school! Die kans zou ik met beide handen grijpen. Een 10 in de beoordeling van Jaap Dronkers.
RS (A'dam)
op 03/04/2014 naar 13:50   

@T lijkt me niet, staat echt in de toelichting "Deze gegevens zijn na afloop van de eerste ronde door Fons Vitae ingevoerd, er is niet geloot, wel een aanzienlijk aantal leerlingen afgewezen." en "Fons Vitae heeft twee extra plaatsen gecreŽerd om loting te voorkomen."
K (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 13:45   

@Cee Heb je de brief vandaag gehad of heb je het van de juf gehoord? Ik wacht namelijk ook op een brief maar op de website van het Spinoza staat uiterlijk vrijdag.
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 13:42   

Dat lijkt me een vergissing.
RS (A'dam)
op 03/04/2014 naar 13:38   

Terwijl ik me toch een bericht kan herinneren afgelopen dagen over een uitgeloot kind op het Fons Vitae....???
RS (A'dam)
op 03/04/2014 naar 13:35   

Begrijp ik nu goed uit het bijgewerkte overzicht van het Fons dat daar niet geloot is, maar wel 31 kinderen afgewezen? Ongelooflijk....
JA (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 13:34   

In het Okidoc systeem staat als de loting plaatsgevonden heeft een gekleurd vakje achter de naam van je kind (rood of groen). Dit wordt telkens bijgewerkt.
Mijn man heeft gistermiddag aan school gevraagd of ze al wat zagen in het systeem, eerst was er nog niets te zien, maar een paar uur later werden we gebeld dat er een groen blokje achter de naam van m'n kind stond.
B (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 13:30   

@Cee Jeetje sterkte ermee. Ik wacht ook op een brief van het spinoza maar zit op het werk en de juf wist vanochtend nog niets
Ko (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 13:27   

Nieuwe havo of Cosmicus, het maakt me nu niet meer zo uit. Het fietsen is nu uitgesloten, als hij de beide scholen even leuk vindt, kijken we naar de bereikbaarheid met openbaar vervoer.
5 jaar geleden precies hetzelfde stress met mijn dochter gehad, maar zij was de "winner" omdat het Barlaeus toen een extra klas had geopend. Verdrietig dat er helemaal niets is veranderd, alleen de aantallen uitgelote kinderen verdubbeld.
Ik moet toegeven dat jullie allemaal gelijk hebben, er zijn veel ergere dingen ik het leven... je moet je aanpassen aan de omstandigheden en als je knockuit geslagen wordt, sta je weer op en loop je verder tot de volgende klap.
Succes iedereen en hopelijk is het systeem volgend jaar veranderd zodat je tenminste op de school van de derde keuze terecht komt. Dan kun je bij uitloting spreken van een kleine teleurstelling, geen winners en losers.
Q (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 13:25   

@R
Mijn zoons (in)loting zou het St Nicolaas betreffen.
Cee (Clara.brons@ahk.nl)
op 03/04/2014 naar 13:23   

Uitgeloot op Spinoza. Moet het mn dochter straks vertellen...
R (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 13:21   

@Q Welke middelbare school was dat?
Q (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 13:15   

Mijn zoon vernam vanochtend op/van de basisschool (!) van zijn (in)lotingsresultaat.
Merkwaardig, zijn juf wist het gisteravond al, terwijl wij al dagen met een bloemetje op de postbode zitten te wachten.
Net weer naar de brievenbus gelopen: officieel weten we nog steeds niets. Nou maar hopen dat de juf het goed gezien heeft.

Maar ongeacht het resultaat: er waren natuurlijk ook klasgenootjes die vanochtend om half negen op school de gevreesde tijding ontvingen; dat kan toch niet de bedoeling zijn?
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 12:59   

Het laatste bericht berlage klopt: er zijn 7 plaatsen. Net gebeld. Ze bieden excuses aan voor de verwarring
M. (Amsterdam )
op 03/04/2014 naar 12:57   

Net naar Havo de Hof geweest met mijn zoon die is uitgeloot bij het Cartesius.. Wat zijn wij blij. Een enorm leuke school. Klein, overzichtelijk en heel veel energie !!
R (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 12:45   

Apart. Op hun website is er een uur geleden een update geweest en daar staat dat er 7 plekken open zijn.
Hv (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 12:39   

ik heb vanochtend met Berlage gebelg en kreeg te horen dat er geen HAVO pllekken meer zijn.
Mariette (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 12:25   

Ik hoor het graag als mensen het Cosmicus overwegen voor VWO/Gym.
Wij twijfelen heel erg tussen Berlage, Vossius en Cosmicus.
Vera (A'dam)
op 03/04/2014 naar 12:21   

Het HLW lijkt ook minder streng, dit staat op hun website:
-HAVO kansklas: cito 536+, advies vmbo-t of vmbo-t/H
- VWO kansklas: cito 541+, advies H of H/V
- TTO klas: Cito 543, advies VWO
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 12:16   

@rs dat begrijp ik wel, maar dat is niet wat ze zeiden! Ze gaven expliciet aan dat alleen kinderen met VWO en score 545 welkom zijn en dat mag natuurlijk niet. Kinderen uit het overleg gebied die in ronde 1 zijn geplaatst maar uitgeloot werden moeten in ronde twee ook gewoon geplaatst worden. Hetzelfde geldt voor kinderen die een te lage score hadden en op basis van een NIO geplaatst werden in ronde 1. Of er is iets ergs gaande daar of die mevrouw heeft zich zeer ongelukkig uitgedrukt.
Ilse (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 12:14   

Ik kreeg net van Berlage het bericht dat mijn dochter is geplaatst in de vwo-klas. Met vwo advies en een score onder de 545. We hebben geen aanvullende test gehad, alleen overleg met school en een gesprek met mijn dochter zelf. O wat ben ik blij. Sterkte voor alle andere wachtenden. En natuurlijk voor alle uitgelote kinderen en hun ouders. Ik leef met jullie mee en zal blijven posten hier en op Twitter
RS (A'dam)
op 03/04/2014 naar 12:09   

Wat betreft toelating VWO Berlage: volgens mij wordt er in de tweede ronde niet meer aanvullend getest. Dus of je hebt juiste advies met score of juiste advies met goede aanvullende test. Als je op andere VWO school bent afgewezen door te lage score en geen goede aanvullende test, dan kan je je ook niet bij andere VWO school inschrijven.
Marjan (Monnickendam )
op 03/04/2014 naar 11:54   

@cee, haha ik begrijp het wel hoor!
Maar heb net even gekeken en zag dat de Caland LOOTKLAS nog veel plekken open heeft staan?!
Ik zou zeggen gewoon bellen in die tweede ronde mocht het nodig zijn!!
Succes!
RS (A'dam)
op 03/04/2014 naar 11:52   

@Ko, geloof dat je mij als winnaar bedoelt.... Niet echt, mijn zoon is ook uitgeloot. Probeer je juist te wijzen op de opties die je nog hebt en hoop dat jullie je daar op een positieve manier op kunnen richten. Ik voel jullie verdriet heus wel, mijn zoon lag gisteren ook huilend in bed, dat is echt heel naar en ik ben er ook flink ziek van. Hoe dan ook, ben net bij de Nieuwe Havo langs geweest en had daar weer een goed gevoel over. Het is een leuk, betrokken team en ze werken hard om zich te bewijzen. Het zou leuk zijn als nog meer kinderen die keuze zouden maken. Het tochtje met de pont word je heel vrolijk van, dan nog maar paar minuutjes fietsen. Zou zeker gaan kijken en praten. Ze zeiden tegen mij dat ze absoluut niet gaan loten in de tweede inschrijffase.
R (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 11:51   

Op de website van het Berlage en het OCO staat nu weer dat er op het Berlage nog 7 plekken zijn voor HAVO! Hoe bedoel je verwarrend!
Cee (Clara.brons@ahk.nl)
op 03/04/2014 naar 11:49   

@ Marjan, dank je wel....ik merk dat ik nu in de stress raak. Ik ben blij dat jouw zoon het aankan en ik hou vertrouwen in wat er gaat komen. Overal een oplossing voor. Nu eerst de post afwachten. Groetjes. C.
Nb, de scoutdagen voor lootstatus zijn pas in mei of juni. Vorig jaar kon zij het niet krijgen omdat zij respectievelijk 'te laat' begonnen is met deze topsport waardoor ze andere scoutdagen niet kon 'meedingen'. In korte tijd heeft ze zich opgewerkt voor het NK nivo. Vandaar. Nu is ze 'bij' met de andere rijders. Hoop dat het nog lukt.
Marjan (Monnickendam )
op 03/04/2014 naar 11:42   

@cee, mijn reactie was niet specifiek op jou gericht maar eigenlijk voor iedereen.
Ik zie dat veel ouders zich druk maken over reistijd ( deed ik ook vorig jaar ) maar wilde meegeven dat het in ons geval eigenlijk helemaal geen probleem is gebleken.
In jouw dochter haar geval is het natuurlijk een andere situatie.
Wel vreemd dat zij niet mag meedingen voor Caland terwijl ze wel aan topsport doet?!
Ik begrijp echt ieders frustratie want ook ik zat vorig jaar met een uitlotingsbrief in mijn handen als een gefrustreerde stuiterbal met m'n handen in het haar. Volgend jaar mag ik ook deze mallemolen weer in met andere zoon en geloof me, daar kijk ik NIET naar uit! Sterkte maar weer aan iedereen die nog wachten op uitslag en natuurlijk aan degene die al weten dat ze uitgeloot zijn..
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 11:37   

Ik heb ook gebeld, ze zeggen dat die 5 havo plekken een vergissing waren.

Maar het wordt nog leuker:

Het schijnt dat de administratie van het Berlage van de schoolleiding de opdracht heeft gekregen om voor de VWO klassen ALLEEN MAAR KINDEREN MET VWO ADVIES EN 545 TOE TE LATEN!!! Er wordt niet aanvullend getest zeiden ze. Pardon?ik heb ze gewezen op de kernprocedure en dat daartin staat dat als een kind in ronde 1 plaatsbaar is bevonden voor VWO, dat dit kind dan automatisch plaatsbaar wordt bevonden in ronde 2. Het mag niet meer geweigerd worden, alleen uitgeloot eventueel bij tevbeel aanmeldingen. De dame van de administratie geeft aan dat ik gelijk heb, maar dat dit instructies van boven zijn. Ze geeft aan dat ik met de bedenker van dit plan moet mailen. Ik heb zelf geen plek meer nodig in tweede ronde, maar raad jullie aan zekier te mailen naar deze persoon en het in de gaten te houden!!! de persoon die je moet hebben is r. nusser, mailadres staat op contactpagina Berlage. Ze is vandaag buiten de deur, maar morgen weer aanwezig.

Wellicht is het een misverstand tussen de betrokkenen van het Berlage, maar anders is het een schandalig plan! Ik zeg: in de gaten houden!
Mb (Zuid)
op 03/04/2014 naar 11:26   

Ik heb gebeld. Ze zeggen alleen dat ze nu vol zitten. Op mijn vraag of ze de twee lege vwo klassen omzetten naar havo kreeg ook een nee.
Z (A'dam)
op 03/04/2014 naar 11:25   

Een uur geleden waren die 5 havo plekken Berlage er nog!!
Jenny (Amsterdam)
op 03/04/2014 naar 11:11   

Oh laat even weten wat ze zeggen t Berlage!! Rare situatie allemaal weer!!

Ik zit in spanning ben op het werk en dat terwijl er straks een brief van het spinoza op de mat kan liggen....
T (Adam)
op 03/04/2014 naar 11:09   

Wat raar! Ik zie ze ook niet meer. Bellen!
<< vorige

1 ... 35-36-37-38-39-40-41-42-43-44 ... 51

volgende >>